ΓΔ: 1440.52 0.33% Τζίρος: 51.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Pixabay

Έρχεται «θερμή εισβολή» με θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς και αφρικανική σκόνη

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών από σήμερα στην Ελλάδα θα σημειωθούν υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες, που θα ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς.

Yψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, στην Ελλάδα και στα υπόλοιπα νότια τμήματα της Ευρώπης, θα φέρει από σήμερα η άνοδος θερμών αέριων μαζών από την Αφρική.

Από την άλλη, στη βόρεια Ευρώπη ψυχρές αέριες μάζες θα προκαλέσουν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με συνέπεια η «γηραιά» ήπειρος να χωριστεί θερμοκρασιακά σε δύο μέρη.

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και γρήγορα γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες στα κεντρικά.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών από σήμερα   στην Ελλάδα θα σημειωθούν υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες, οι οποίες θα ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια τμήματα.

Παράλληλα, ενισχυμένοι θα είναι οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο και αυξημένη θα είναι η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ