ΓΔ: 2611.77 1.64% Τζίρος: 295.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ εξωτερικά

Θεσσαλονίκη: Νεαρός δηλητηριάθηκε τρώγοντας σούσι

22χρονος στη Θεσσαλονίκη εισήχθη στο νοσοκομείο με αδιαθεσία μετά από κατανάλωση σούσι. Διαγνώστηκε με το παράσιτο Anisakis· είναι το πρώτο σχετικό περιστατικό στην Ελλάδα. Ο νεαρός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ένας 22χρονος στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, αφού παρουσίασε έντονη αδιαθεσία μετά από κατανάλωση σούσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί προχώρησαν αρχικά σε χειρουργική επέμβαση, καθώς οι πρώτες εξετάσεις έδειχναν πιθανή νεοπλασία. Ωστόσο, στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός είχε προσβληθεί από το εντερικό παράσιτο Anisakis.

Μετά τη διάγνωση, του χορηγήθηκε αντιβιοτική αγωγή και πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που το συγκεκριμένο παράσιτο, το οποίο συναντάται σε ωμά ψάρια και κρέατα, ανιχνεύεται στην Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξωτερικά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος εξοπλισμός στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος» με χρηματοδότηση ΠΚΜ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε 68.000 ευρώ για νέο εξοπλισμό στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», καλύπτοντας αναβατόριο, υπερηχογράφο για τα επείγοντα και πέντε ηλεκτρικές κλίνες για τη Νευρολογική Κλινική.
Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Νέος εξοπλισμός στο Παιδοενδοκρινολογικό Ιατρείο του Παπαγεωργίου από την «Πράξη Αγάπης»

Η «Πράξη Αγάπης» ενίσχυσε τη Δ' Παιδιατρική Κλινική του ΑΠΘ στο Παπαγεωργίου με δωρεά σύγχρονου εξοπλισμού για το Παιδοενδοκρινολογικό Ιατρείο, στηρίζοντας τη διάγνωση και φροντίδα παιδιών με ενδοκρινολογικά προβλήματα.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνες για την ποιότητα του νερού σε Σιθωνία και Βόλβη

Δύο επείγουσες έρευνες ζήτησε ο Εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης για την ποιότητα του πόσιμου νερού σε Σιθωνία και Βόλβη, έπειτα από ευρήματα μικροβίων και ρύπων. Εξετάζεται αν υπήρξε αμέλεια από τις δημοτικές Αρχές.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Τραπεζίτσα Κοζάνης, ένας τραυματίας

Ένας τραυματίας με εγκαύματα από τη φωτιά στην Τραπεζίτσα Κοζάνης νοσηλεύεται στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο με τη συνδρομή 22 πυροσβεστών, έξι οχημάτων, ελικοπτέρου και τριών αεροσκαφών.
Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξωτερικά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιπποκράτειο: Ανακοίνωση για τραυματίες από επίθεση στο σπίτι Νέστορα

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενημερώνει με ιατρικό ανακοινωθέν για τους τραυματίες της εμπρηστικής επίθεσης στην πολυκατοικία της Αφροδίτης Νέστορα, όπου νωρίτερα ανακοινώθηκε ο θάνατος της μητέρας της, Βάγιας Νέστορα.
Ιατρός στο νοσοκομείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελλείψεις προσωπικού πιέζουν τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων

Στη συγκέντρωση στο νοσοκομείο Γεννηματάς, οι εργαζόμενοι ανέδειξαν τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, που οδηγούν σε υπολειτουργία τμημάτων, χαμηλές αμοιβές και κλειστές χειρουργικές αίθουσες και κλίνες ΜΕΘ.