ΓΔ: 2298.84 1.38% Τζίρος: 189.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Άδειο δικαστήριο
Εικόνα από άδειο δικαστήριο στην Ελλάδα, πριν ξεκινήσει η δίκη.

Καθηγητής καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών για κατάχρηση ανηλίκων

Σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε καθηγητής λυκείου στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταγγελίες μαθητριών για χειρονομίες και προτάσεις γενετήσιου χαρακτήρα τη σχολική χρονιά 2020/21.

Τελεσίδικη καταδίκη σε συνολική φυλάκιση 12 μηνών, με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε σε καθηγητή λυκείου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τη σχετική δικογραφία, το κατηγορητήριο στηρίχθηκε σε καταγγελίες τεσσάρων μαθητριών του καθηγητή. Οι μαθήτριες κατέθεσαν ότι ο ίδιος, κατά τη σχολική περίοδο 2020/21, «απηύθυνε χειρονομίες και προτάσεις γενετήσιου χαρακτήρα».

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, οι καταγγέλλουσες περιέγραψαν περιστατικά που αφορούσαν «θωπείες» σε ευαίσθητα σημεία και «χυδαία σχόλια» σεξουαλικού περιεχομένου. Τα περιστατικά φέρεται να σημειώθηκαν στο πλαίσιο της σχολικής καθημερινότητας.

Ο 59χρονος καθηγητής, ο οποίος είναι γυμναστής, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες στην απολογία του, κάνοντας λόγο για «παρεξήγηση» και υποστηρίζοντας ότι οι καταγγελίες έγιναν για να στηρίξουν την κατάληψη που βρισκόταν σε εξέλιξη στο συγκεκριμένο σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Η ποινή που επιβλήθηκε σε δεύτερο βαθμό είναι μειωμένη κατά πέντε μήνες σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση, καθώς το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταδικάστηκε εκπαιδευτικός στη Θεσσαλονίκη για σεξουαλικό υπαινιγμό

Σε φυλάκιση 6 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε εκπαιδευτικός στη Θεσσαλονίκη, επειδή απηύθυνε σεξουαλικό υπονοούμενο σε 17χρονη μαθήτρια, με το δικαστήριο να του αναγνωρίζει ελαφρυντικό πρότερου έντιμου βίου.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος καταδικάστηκε σε 2 χρόνια για παρενόχληση μαθητριών

Δάσκαλος ιδιωτικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε σε 2 έτη φυλάκιση για σεξουαλική παρενόχληση έξι μαθητριών 10-11 ετών. Ο 49χρονος άσκησε έφεση, ενώ η ποινή του μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη με 10 ευρώ την ημέρα.
Κτίριο Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΘ και Texas A&M: Συνεργασία στο επίκεντρο του Aristotle Innovation Forum

Στο MonAsty Hotel Θεσσαλονίκης, 18-20 Μαΐου 2026, θα πραγματοποιηθεί workshop ΑΠΘ και Texas A&M για το διπλό μεταπτυχιακό «Design and Manufacturing of Sustainable Medical Devices», με στόχο τον συντονισμό και τη βιωσιμότητα του προγράμματος.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή ο 43χρονος για δολοφονία στη Θεσσαλονίκη λόγω κλοπής περιστεριών

Προφυλακιστέος ο 43χρονος για συνέργεια σε ανθρωποκτονία στα Μάλγαρα, με αφορμή φερόμενη κλοπή περιστεριών. Ο 44χρονος δράστης πήρε προθεσμία για απολογία, ενώ η σορός του θύματος δεν έχει βρεθεί ακόμη παρά τις έρευνες.