Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Βαρβάρα Αττικής, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2025 από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες είναι ημεδαποί ηλικίας 52, 50, 42 και 22 ετών, ενώ κατηγορείται και ένας 65χρονος ημεδαπός. Η επιχείρηση υλοποιήθηκε με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Πληροφοριών και Ειδικών Δράσεων.
Η δράση των εμπλεκομένων πιστοποιήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων, καθώς και δημιουργία προφίλ των υπόπτων.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο 42χρονος συνελήφθη να κατέχει συσκευασία με κοκαΐνη μικτού βάρους 0,2 γραμμαρίων, την οποία είχε προμηθευτεί από τον 22χρονο. Σε έρευνα στην οικία του 22χρονου βρέθηκε ακόμα μία συσκευασία με κοκαΐνη ίδιου βάρους, με σκοπό τη διακίνηση.
Ο 52χρονος εντοπίστηκε με συσκευασίες ηρωίνης (0,4 γραμμάρια), κοκαΐνης (0,2 γραμμάρια), κάνναβης (0,3 γραμμάρια) και τρία δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, τα οποία είχε λάβει από τον 65χρονο. Επιπλέον, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος βρέθηκε συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1,5 γραμμαρίου, που είχε αποκρύψει ο 50χρονος.
Συνολικά, κατασχέθηκαν 0,6 γραμμάρια κοκαΐνης, 0,4 γραμμάρια ηρωίνης, 1,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τρία δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, τρεις κάμερες κλειστού κυκλώματος, δύο οθόνες τηλεόρασης, δύο κινητά τηλέφωνα, δύο μεταλλικοί δοσομετρητές και 155 ευρώ.
Όπως σημειώνεται, δύο από τους κατηγορούμενους έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ σε έναν εξ αυτών έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.