ΓΔ: 1995.2 -0.50% Τζίρος: 353.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Λίνα Μενδώνη ομιλία
Φώτο: ΑΠΕ

Λ. Μενδώνη: Αποφασίστηκε η αποκοπή 2 ορόφων του ξενοδοχείου στην Ακρόπολη

Όπως έκανε γνωστό η υπ. Πολιτισμού, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γνωμοδότησε ομόφωνα για την αποκοπή των δύο τελευταίων ορόφων του πολυόροφου ξενοδοχείου της οδού Φαλήρου.

Εξελίξεις προανήγγειλε στο θέμα του πολυόροφου ξενοδοχείου της οδού Φαλήρου, κάτω από την Ακρόπολη η Λίνα Μενδώνη.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Πολιτισμού, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, έκανε γνωστό ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γνωμοδότησε ομόφωνα για την αποκοπή των δύο τελευταίων ορόφων του πολυόροφου ξενοδοχείου της οδού Φαλήρου, κάτω από την Ακρόπολη.

Η κυρία Μενδώνη τόνισε ότι η απόφαση πάρθηκε μετά από μία δύσκολη συνεδρίαση η οποία κράτησε έξι ώρες, μέχρι τελικά να επέλθει συμφωνία. Η υπουργός Πολιτισμού παραδέχτηκε ότι είναι πιθανόν ο ιδιοκτήτης να ζητήσει αποζημίωση η οποία όμως είναι σαφώς μικρότερη από την αξία του μνημείου.

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είχαν προκληθεί αντιδράσεις, καθώς οι δύο τελευταίοι όροφοί του έκρυβαν ουσιαστικά από κάποια σημεία την θέα στην Ακρόπολη, γεγονός που είχε σχολιαστεί αρνητικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργός σε συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: Το τοπίο συνδέεται με τη δημοκρατία και την πολιτιστική κληρονομιά

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μίλησε στη Διάσκεψη της Φλωρεντίας για τα 25 χρόνια της «Σύμβασης για το Τοπίο», τονίζοντας τη σημασία της βιώσιμης διαχείρισης και της σύνδεσης πολιτισμού και περιβάλλοντος.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Λ. Μενδώνη σε πολιτιστικές δράσεις Διδυμότειχου, Σουφλίου και Σοφικού

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε έργα πολιτισμού στο Διδυμότειχο και δομές υφαντικής σε Σουφλί και Σοφικό, στο πλαίσιο αναβίωσης της χειροτεχνίας και ισόρροπης ανάπτυξης της Θράκης.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μενδώνη: Νέο σύστημα πυρασφάλειας στο Μον Ρεπό και την Παλαιόπολη

Η Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε την εγκατάσταση νέου συστήματος πυρασφάλειας στο Μον Ρεπό και την αναβάθμιση της προστασίας του Μουσείου Παλαιόπολης, για την ασφάλεια και τη διαφύλαξη των μνημείων.
Υπουργός σε συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: Νέο Κέντρο Υφαντουργίας στη Βλάστη για τη στήριξη της χειροτεχνίας

Η Λίνα Μενδώνη εγκαινίασε το Κέντρο Υφαντουργίας στη Βλάστη Εορδαίας, ενισχύοντας την αναγέννηση της ελληνικής χειροτεχνίας και υπογράφοντας έργα πολιτισμικής ανάπτυξης στη Δυτική Μακεδονία.