ΓΔ: 2183.44 0.21% Τζίρος: 209.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Πύργος Ελέγχου αεροδρομίου
Φωτο: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Συνελήφθη 25χρονος στο «Ελ. Βενιζέλος» με 18 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη ένας 25χρονος αλλοδαπός στο «Ελ. Βενιζέλος» με 18.600 γραμμάρια ακατέργαστης υδροπονικής κάνναβης (skunk) σε 36 συσκευασίες.

Σημαντικό πλήγμα σε διεθνική εγκληματική ομάδα κατάφερε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, με τη σύλληψη 25χρονου αλλοδαπού το μεσημέρι του Σαββάτου, 27 Σεπτεμβρίου.

Ο συλληφθείς, μέλος δικτύου που δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών, επιχείρησε να εισάγει μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών μέσω αεροπορικών οδών. Η ταυτοποίηση του 25χρονου πραγματοποιήθηκε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικών ενεργειών και τη χρήση profiling.

Κατά τον έλεγχο στο χώρο αφίξεων του αεροδρομίου, οι αστυνομικοί εντόπισαν στις αποσκευές του 36 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 18.600 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, με σκοπό τη διακίνηση.

Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη ημεδαπού στα Χανιά για παραβάσεις οπλοκατοχής στον Πλατανιά

Συνελήφθη 53χρονος στον Δήμο Πλατανιά Χανίων για παραβάσεις σχετικές με όπλα. Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 531 φυσίγγια, μεταλλική ράβδος, εξοπλισμός γεμιστήρα και στολές με σήματα ΕΛ.ΑΣ. και Πολεμικού Ναυτικού.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 30χρονου δραπέτη στα ΚΤΕΛ «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης

Στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν χθες στα ΚΤΕΛ Μακεδονία 30χρονο αλλοδαπό που δραπέτευσε από τις φυλακές, όπου εξέτιε ποινή 10 ετών για υπόθεση παράνομης μεταφοράς μεταναστών.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Συνελήφθη 70χρονος με σχεδόν 3 κιλά κάνναβης

Στο Ηράκλειο συνελήφθη 70χρονος για κατοχή ναρκωτικών. Στην κατοχή και στο σπίτι του βρέθηκαν συνολικά πάνω από 2,9 κιλά κάνναβης, μια ζυγαριά και ένας τρίφτης. Προανάκριση διενεργεί η Δίωξη Ναρκωτικών.