ΓΔ: 2256.32 0.48% Τζίρος: 269.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
Φώτο: Shutterstock

Πέλλα: Τρεις γυναίκες εξαπατήθηκαν σε μια μέρα από ψεύτικους λογιστές

Τρεις γυναίκες στην Πέλλα εξαπατήθηκαν την ίδια μέρα από άτομα που προσποιούνταν τους λογιστές, αποσπώντας τους χρήματα και κοσμήματα.

Τρεις γυναίκες στην περιοχή της Πέλλας έπεσαν θύματα απάτης μέσα σε μία ημέρα, όταν επιτήδειοι προσποιήθηκαν τους λογιστές και κατάφεραν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Όπως προκύπτει από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Έδεσσας, οι δράστες τηλεφώνησαν στις γυναίκες—δύο στην Έδεσσα και μία σε χωριό της περιοχής—στις 8 Σεπτεμβρίου. Υποδυόμενοι τον λογιστή, τις έπεισαν ότι έπρεπε να συγκεντρώσουν τα χρήματα και τα κοσμήματά τους για να εκτιμηθούν δήθεν από συνεργάτη τους.

Με αυτό το τέχνασμα, οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 18.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και κοσμήματα και λίρες αξίας 17.750 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθουσών. Τα αντικείμενα παρέλαβε ένας 23χρονος άνδρας, εναντίον του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των συνεργών του, αλλά και για να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 46χρονου για ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στην Πυλαία Θεσσαλονίκης

Συνελήφθη 46χρονος στην Πυλαία Θεσσαλονίκης για ληστεία σε κατάστημα ψιλικών. Αφού άρπαξε 400 ευρώ με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, ταυτοποιήθηκε και εντοπίστηκε στο σπίτι του, με ρούχα που τον συνδέουν με τη ληστεία.
Χειροπέδες σε άνδρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσολόγγι: Σύλληψη 44χρονου για τη δολοφονία 50χρονου στο Λιθοβούνι

Συνελήφθη 44χρονος στη Λιθοβούνι Μακρυνείας, Αιτωλοακαρνανίας, καθώς πυροβόλησε και σκότωσε έναν 50χρονο μέσα στο αυτοκίνητό του με κυνηγετική καραμπίνα το πρωί, σύμφωνα με την αστυνομία.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροβολισμοί σε ψητοπωλείο: Δύο συλλήψεις, αναζητείται 39χρονος

Η αστυνομία εξιχνίασε το επεισόδιο με πυροβολισμούς έξω από ψητοπωλείο στον Άγιο Δημήτριο. Συνελήφθησαν 70χρονος και 42χρονη ως ηθική αυτουργός, ενώ αναζητείται 39χρονος, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δέκα άτομα συνελήφθησαν σε αστυνομική επιχείρηση στον Ασπρόπυργο

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης σε οικισμούς Ασπροπύργου, με 10 συλλήψεις για παράνομη ηλεκτροδότηση και παραβάσεις όπλων και προσωπικών δεδομένων. Αποξηλώθηκαν 420 μέτρα καλωδίων.