ΓΔ: 2738.35 1.05% Τζίρος: 638.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λογότυπο ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Αιτήσεις για δωρεάν εκπαίδευση στη βιοασφάλεια κτηνοτροφικών μονάδων

Από 29 Σεπτεμβρίου έως 17 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλία, διάρκειας 50 ωρών, με εκπαιδευτικό επίδομα και δυνατότητα μετέπειτα εργασιακής εμπειρίας.

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) με τίτλο «Αρχές Βιοασφάλειας και Εφαρμογή Κατάλληλων Πρακτικών σε Κτηνοτροφικές Εκμεταλλεύσεις». Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 50 ωρών, θα πραγματοποιηθεί από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) Λάρισας και οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2025.

Στόχος της κατάρτισης είναι η μείωση του κινδύνου εξάπλωσης ασθενειών, η αύξηση της παραγωγικότητας των κτηνοτροφικών μονάδων και η προστασία της δημόσιας υγείας. Η στελέχωση των κτηνοτροφικών μονάδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό κρίνεται ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική διαχείριση των ζωονόσων και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του αγροδιατροφικού τομέα.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι 250 άνεργοι, ηλικίας 18 ετών και άνω, που διαμένουν μόνιμα στη Θεσσαλία. Η κατάρτιση θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας Google G Suite, ενώ ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ προσφέρει, κατόπιν αιτήματος, τη δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών στις εγκαταστάσεις του στη Θεσσαλία.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 5 ευρώ καθαρά ανά ώρα κατάρτισης, καθώς και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, θα χορηγηθεί Βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης από το ΚΔΒΜ Λάρισας.

Επιπλέον, οι ωφελούμενοι αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στο επικείμενο «πιλοτικό πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας» για 250 ανέργους στη Θεσσαλία, με αμοιβή 748 ευρώ μηνιαίως για έξι μήνες και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται είτε μέσω e-mail στη διεύθυνση kdvm.larissa@dypa.gov.gr, είτε με φυσική παρουσία στο ΚΔΒΜ Λάρισας (Ερμογένους 10, Λάρισα, Τ.Κ. 41447, τηλ. 2410564690). Μετά την αξιολόγηση, οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν με e-mail για την επιλογή τους και θα λάβουν σχετικές οδηγίες εγγραφής.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ: https://www.dypa.gov.gr/nea-anakoinwseis.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδειο σχολικό θρανίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Νέα Παραρτήματα Επαγγελματικών Σχολών με σύγχρονες ειδικότητες

Η επαγγελματική εκπαίδευση αποκτά πιο σύγχρονο ρόλο στην αγορά εργασίας, με ποιοτικές επιλογές για τους νέους και δεξιότητες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επιχειρήσεων, όπως τόνισε η υπουργός Ν. Κεραμέως στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
κλειστό γυμναστήριο Εκάλη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΥΠΑ: Υποβολή αιτήσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για ΑμεΑ Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Η ΔΥΠΑ προσκαλεί τα ενταγμένα μέλη του μητρώου εκπαιδευτικών να δηλώσουν προτίμηση σχολικής μονάδας για ΣΕΚ ΑμεΑ Αθήνας και ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης για το σχολικό έτος 2026-2027. Αφορά αποκλειστικά τα μέλη του μητρώου.
Δωμάτιο ξενοδοχείου πολυτελείας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση αιτήσεων μαθητείας ΔΥΠΑ στον τουρισμό έως 18 Οκτωβρίου

Παρατείνεται έως 18 Οκτωβρίου η προθεσμία για ηλεκτρονικές αιτήσεις εισαγωγής στις επτά Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ για το έτος 2026-2027, με τρεις ειδικότητες τουρισμού και φιλοξενίας.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιορτή της ΔΥΠΑ για το άνοιγμα σχολείων στο Κηποθέατρο Παπάγου

Με μεγάλη συμμετοχή, παιδικά χαμόγελα και δημιουργικές δράσεις εορτάστηκε η νέα σχολική χρονιά από τη ΔΥΠΑ χθες στο Κηποθέατρο Παπάγου, με τη χαιρετισμό της υποδιοικήτριας Τόνιας Αράχωβα προς παιδιά και γονείς.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία τουρισμού ΔΥΠΑ ως 20 Σεπτεμβρίου

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για εισαγωγή στις 7 Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (ΠΕΠΑΣ) της ΔΥΠΑ για το 2026-2027 συνεχίζονται. Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: Κυριακή 20/9/2026, 23:59. Διαθέσιμες τρεις ειδικότητες σε τουρισμό-φιλοξενία.