ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:36:47
Φώτο: Shutterstock

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες προβλέπονται σήμερα Πέμπτη

Στην Αττική το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς.

Βροχές στα δυτικά, κατά τόπους στα βόρεια και το βράδυ στη Νότια Πελοπόννησο και στην Κρήτη συνθέτουν το σκηνικό του καιρού, σήμερα, Πέμπτη. Ακόμα, προβλέπονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα στα βορειοδυτικά, ενώ οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι στα πελάγη και στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών, σήμερα, Πέμπτη, περιμένουμε νεφώσεις με βροχές στα δυτικά και κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Νότια Πελοπόννησο και στην Κρήτη, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ορεινά, καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας τις πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 17, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 5 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και στη Νότια Πελοπόννησο από 10 έως 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 6 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 20 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 18, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ, αλλά στα βόρεια πελάγη, στις Βόρειες Κυκλάδες και στα ανατολικά παράκτια τμήματα θα αγγίξουν τοπικά και τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεραυνός στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονη κακοκαιρία στην Ήπειρο, κεραυνός χτύπησε στέγη στα Ιωάννινα

Σφοδρές βροχές και άνεμοι πλήττουν Ιωάννινα και Θεσπρωτία. Στους Αμπελόκηπους κεραυνός άνοιξε τρύπα σε πολυκατοικία, χωρίς σοβαρές ζημιές. Στην Κόνιτσα, αυτοκίνητο παγιδεύτηκε λόγω κατολίσθησης, οι επιβαίνοντες διασώθηκαν.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα, νότιοι άνεμοι έως 8 μποφόρ

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες πλήττουν σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, με νότιους ανέμους έως 8 μποφόρ και μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ τοπικά έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το Σάββατο.
Βροχή σε ομπρέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις και μέτρα αυτοπροστασίας ενόψει κακοκαιρίας

Η Πολιτική Προστασία καλεί σε αυξημένη προσοχή, καθώς έντονα φαινόμενα αναμένονται στη βορειοδυτική Ελλάδα. Σε ετοιμότητα Πυροσβεστική, Περιφέρειες και δήμοι για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο σε βορειοδυτική Ελλάδα, κυρίως σε Κέρκυρα, Παξούς, Ήπειρο και από αύριο το μεσημέρι στη δυτική και βόρεια Αιτωλοακαρνανία.