ΓΔ: 2130.37 -2.43% Τζίρος: 317.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
περιπολικό άμεσης δράσης
Περιπολικό της Άμεσης Δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας έξω από κτίριο στην πόλη.

Στη φυλακή τρεις Αλβανοί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και όπλα στην Πυλαία

Στη φυλακή οδηγήθηκαν τρεις άνδρες αλβανικής καταγωγής για απόπειρα ανθρωποκτονίας 25χρονου στην Πυλαία και συμμετοχή σε κύκλωμα ναρκωτικών, με όπλα και μεγάλες ποσότητες κάνναβης.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν, μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, τρεις άνδρες αλβανικής καταγωγής που συνελήφθησαν με κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 25χρονου, η οποία σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους στην περιοχή της Πυλαίας. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν επιπλέον κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με τις αρχές, μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκεται ένας 39χρονος, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε τον 25χρονο με όπλο τη στιγμή που το θύμα βρισκόταν έξω από καντίνα, τραυματίζοντάς τον στο στήθος και στο χέρι. Οι δύο συνεργοί του, ηλικίας 23 και 30 ετών, κατηγορούνται για άμεση συνέργεια στη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια.

Μετά τη σύλληψη των τριών υπόπτων, ακολούθησαν διαδοχικές αστυνομικές έρευνες που οδήγησαν στον εντοπισμό σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και βαρύ οπλισμού. Ειδικότερα, βρέθηκαν περισσότερα από 30 κιλά κάνναβης (εκ των οποίων τα πρώτα 3 κιλά κατασχέθηκαν άμεσα, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκαν ακόμη 27,5 κιλά).

 Παράλληλα, κατασχέθηκαν όπλα, φυσίγγια και πυροκροτητές, ενώ ο μεγαλύτερος όγκος των κατασχεθέντων εντοπίστηκε εντός σταθμευμένου αυτοκινήτου, το οποίο άνοιξαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, ύστερα από την ανακάλυψη των κλειδιών κατά τη σύλληψη του 39χρονου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, μεταξύ των ευρημάτων συγκαταλέγονται ένα Καλάσνικοφ με γεμιστήρα 30 φυσιγγίων, δύο πιστόλια και δέκα πυροκροτητές.

Κατά τις απολογίες τους, και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη τόσο στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, όσο και στη διακίνηση ναρκωτικών. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος υποστήριξε πως οι κατασχεθείσες ποσότητες κάνναβης και ο οπλισμός του οχήματος ανήκαν σε άτομο που ήδη βρίσκεται έγκλειστο στις φυλακές, ενώ εκείνος είχε αναλάβει προσωρινά τη φύλαξή τους. Παρά τις θέσεις τους, τόσο ο εισαγγελέας όσο και η ανακρίτρια απέρριψαν τους ισχυρισμούς και αποφάσισαν ομόφωνα την προσωρινή τους κράτηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 29χρονου στη Θεσσαλονίκη για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης

Συνελήφθη 29χρονος στη Θεσσαλονίκη, καταζητούμενος από τις κυπριακές αρχές για βιασμό και γενετήσιες πράξεις σε ανήλικη κάτω των 12 ετών. Είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα. Εκκρεμούν διαδικασίες έκδοσής του στην Κύπρο.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 35χρονο για ασέλγεια σε 5χρονη

Σε βάρος του 35χρονου που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία για ασέλγεια σε 5χρονη ανιψιά του, ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη. Παραπέμφθηκε για βιασμό ανηλίκου, ενώ εξετάζεται η αντιληπτική του ικανότητα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακίστηκε ο 34χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμό της συντρόφου του

Στη φυλακή οδηγείται ο 34χρονος που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της 38χρονης συντρόφου του στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος απολογήθηκε αρνούμενος ανθρωποκτόνο πρόθεση. Η γυναίκα παραμένει στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις δύο ατόμων για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν δύο άνδρες, 42 και 25 ετών από Ρουμανία και Υεμένη, για παράνομη μεταφορά τεσσάρων αλλοδαπών χωρίς νόμιμα έγγραφα. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε στην Εγνατία Οδό, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση για τον 47χρονο που δραπέτευσε από το Ιπποκράτειο

Ο 47χρονος που απέδρασε από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο κρίθηκε ένοχος, καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή λόγω έφεσης. Εντοπίστηκε δύο μέρες μετά τη διαφυγή του από το μπαλκόνι σε οικισμό Ρομά στα Διαβατά.