ΓΔ: 2586.07 -2.18% Τζίρος: 210.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:43:38
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας

Χανιά: Σύλληψη αλλοδαπού για δέκα εμπρησμούς σε Περιβόλια και Νέα Χώρα

Αλλοδαπός συνελήφθη στα Χανιά για δέκα εμπρησμούς σε κάδους και χόρτα σε Περιβόλια και Νέα Χώρα. Η προσαγωγή του στον εισαγγελέα έχει οριστεί για 17 Σεπτεμβρίου.

Σε σοβαρή υπόθεση εμπρησμού στα Χανιά, συνελήφθη χθες, 14 Σεπτεμβρίου, αλλοδαπός κατηγορούμενος για δέκα προγραμματισμένες πυρκαγιές σε περιοχές του Δήμου Χανίων.

 Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, κατόπιν ερευνών από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Υ.Ν. Χανίων, και όπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες, ο συλληφθείς θεωρείται υπαίτιος για μια σειρά εμπρηστικών ενεργειών στη διάρκεια των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα, οι πυρκαγιές σημειώθηκαν σε κάδους απορριμμάτων, καθώς και σε ξερά χόρτα και καλάμια, σε δύο κομβικές περιοχές: την Περιβόλια και τη Νέα Χώρα. Οι περισσότεροι εκ των δέκα συνολικά εμπρησμών εστίασαν σε σημεία αυξημένης επικινδυνότητας, προκαλώντας ανησυχία στην τοπική κοινωνία και κινητοποιώντας σημαντικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο δράστης κρατείται στις αρμόδιες Αρχές, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί η προσαγωγή του ενώπιον της Εισαγγελικής Αρχής για την Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2025. Οι τοπικές Αρχές επισημαίνουν τη σημασία της άμεσης αντίδρασης και της αυξημένης επαγρύπνησης, δεδομένης της έξαρσης παρόμοιων φαινομένων, ειδικά κατά τη διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών και της αυξημένης επικινδυνότητας για πυρκαγιές στη χώρα.

Η υπόθεση αυτή αναδεικνύει το διαχρονικό πρόβλημα του εμπρησμού σε αστικό και περιαστικό επίπεδο, με τις οικονομικές και περιβαλλοντικές συνέπειες τέτοιων πράξεων να αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σημαντικές για την ευρύτερη περιοχή της Κρήτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: 20 εκατ. στρέμματα κάηκαν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου

Η Ινδονησία θα δεχθεί βοήθεια από Μαλαισία και Σιγκαπούρη για τις πυρκαγιές που κατέκαψαν σχεδόν 20 εκατ. στρέμματα φέτος, σημειώνοντας αύξηση 38% σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Nusantara Atlas.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: Τέσσερις νεκροί σε επιχειρήσεις κατά των πυρκαγιών σε εθνικό πάρκο

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τις δασικές πυρκαγιές σε εθνικό πάρκο της Ιάβας στην Ινδονησία, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με το υπουργείο Δασών της χώρας.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας από Ρέθυμνο: Στήριξη της πολιτείας στους πληγέντες παραγωγούς

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην περιοδεία του στο Ρέθυμνο, τόνισε την ανάγκη στήριξης των πληγέντων παραγωγών και ενίσχυσης της ανθεκτικότητας της χώρας στην κλιματική κρίση, με επισκέψεις σε περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές και πλημμύρες.
Κυβερνοέγκλημα προειδοποίηση υπολογιστή
ΔΙΕΘΝΗ

Κυβερνοεπίθεση κατέστρεψε τρόφιμα σε γαλλικά και ολλανδικά σουπερμάρκετ

Κυβερνοεπίθεση σε σουπερμάρκετ της Γαλλίας προκάλεσε αύξηση θερμοκρασίας στα ψυγεία έως 50°C, με αποτέλεσμα καταστροφή μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων και πυρκαγιές. Το θέμα ερευνά η Εθνική Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: Πάνω από 300 σπίτια καταστράφηκαν από φωτιές στη Μπάνγκα Μπέλιτουνγκ

Δασική πυρκαγιά στην επαρχία Μπάνγκα Μπέλιτουνγκ της Ινδονησίας εξαπλώθηκε σε αστική περιοχή, καταστρέφοντας τουλάχιστον 300 σπίτια και αναγκάζοντας 500 ανθρώπους σε εκκένωση, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρνάς: Φέτος μειώθηκαν σημαντικά οι καμμένες εκτάσεις και οι πυρκαγίες

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης Ευάγγελος Τουρνάς, μιλώντας στον Real FM, ανέπτυξε την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας για φωτιές και πλημμύρες, ενώ τόνισε ότι σύντομα θα καταβληθεί η πρώτη αρωγή σε πληγέντες στην Κρήτη.