ΓΔ: 2456.16 -2.02% Τζίρος: 414.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Σύλληψη συμμορίας ανηλίκων που «άδειαζε» σπίτια, λεία άνω των 90.000 ευρώ

Τέλος στη δράση «άγουρης» συμμορίας, που ...ξάφριζε σπίτια στην περιοχή της Πτολεμαΐδας, αποκομίζοντας λεία άνω των 90.000, έβαλαν οι αστυνομικές αρχές της περιοχής.

Οι αστυνομικές αρχές Πτολεμαΐδας συνέλαβαν πέντε άτομα, ηλικίας 16 έως 19 ετών, που κατηγορούνται για 12 διαρρήξεις σπιτιών και μία απόπειρα, αποκομίζοντας λεία 90.000 ευρώ, παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα.

Ως μέλη της συνελήφθησαν πέντε άτομα και μεταξύ αυτών τρεις 17χρονοι, ένας 16χρονος κι ένας 19χρονος. Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Εορδαίας, από τον περασμένο Μάρτιο έως τα τέλη του Αυγούστου οι πέντε νεαροί κατηγορούνται ότι τέλεσαν 12 κλοπές και μία επιπλέον σε απόπειρα.

Ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις, κατηγορούνται ότι έμπαιναν σε σπίτια των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφαιρώντας κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Οι ίδιοι φαίνεται πως παραβίαζαν πόρτες ή ανασφάλιστα παράθυρα και σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν αντικλείδια.

Τα κλοπιμαία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, είτε τα έκρυβαν στα σπίτια τους, είτε τα παρέδιδαν σε 20χρονο για να τα κρύψει σε υπαίθριους χώρους, είτε τα πουλούσαν σε 34χρονο ιδιοκτήτη εργαστηρίου αργυροχρυσοχοΐας στην Κοζάνη. Τα δύο τελευταία πρόσωπα (20χρονος και 34χρονος) συνελήφθησαν, όπως επίσης και οι γονείς των τεσσάρων εμπλεκόμενων ανηλίκων για παραμέληση της εποπτείας τους.

Μέρος των κοσμημάτων που εκπλάπησαν εντοπίστηκαν και παραδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικός ΗΠΑ στο καθήκον
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Βρετανία συνελήφθη 46χρονη καταζητούμενη για τον εμπρησμό στη Marfin

Συνελήφθη στη Βρετανία 46χρονη Ελληνίδα, κατηγορούμενη για τον εμπρησμό στη Marfin το 2010. Ενεργοποιήθηκε η Ερυθρά Αγγελία και αναμένονται διαδικασίες έκδοσης. Η ίδια δηλώνει αθώα και ότι σκόπευε να επιστρέψει αυτοβούλως στην Ελλάδα.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Ελεύθερος αφέθηκε ο ύποπτος για τη δολοφονία πρώην υπουργού της Βρετανίας

Ελεύθερος αφέθηκε ο 26χρονος ύποπτος για τον φόνο της πρώην υπουργού Άν Γουίτικαμ, χωρίς πλέον να είναι στο επίκεντρο της έρευνας. Η αστυνομία συνεχίζει τη διερεύνηση για τον εντοπισμό των υπευθύνων.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 52χρονη συνελήφθη για ρευματοκλοπή σε κατάστημα

Στη σύλληψη 52χρονης για φερόμενη ρευματοκλοπή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος προχώρησε η αστυνομία στην ανατολική Θεσσαλονίκη, μετά από έλεγχο του ΔΕΔΔΗΕ. Η υπόθεση οδηγείται στη δικαιοσύνη.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 22χρονου στην Κηφισιά για απάτη ηλικιωμένης με λεία 120.000 ευρώ

Συνελήφθη 22χρονος στην Κηφισιά για τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης, με λεία άνω των 120.000 ευρώ. Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν ρούχα και χρυσαφικά, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην απάτη.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Εντοπισμός διεθνούς κυκλώματος κακοποίησης, οκτώ συλλήψεις

Οκτώ συλλήψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για διεθνές δίκτυο ανδρών που νάρκωναν και κακοποιούσαν σεξουαλικά γυναίκες. Η υπόθεση θυμίζει εκείνη της Ζιζέλ Πελικό στη Γαλλία. Παρόμοια κρούσματα εντοπίζονται σε Ευρώπη, Γερμανία και Ολλανδία.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Παναμάς προχωρά στην κατασκευή νέας φυλακής υψίστης ασφαλείας

Ο πρόεδρος του Παναμά ανακοίνωσε τη δημιουργία φυλακής υψίστης ασφαλείας για τα ηγετικά στελέχη συμμοριών, με στόχο την αυστηροποίηση του σωφρονιστικού συστήματος και την αποτροπή εγκληματικής δράσης μέσα από τις φυλακές.