ΓΔ: 2266.42 -1.26% Τζίρος: 288.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
Φώτο: Shutterstock

Ρέθυμνο: Συνελήφθη ημεδαπός για καλλιέργεια 52 δενδρυλλίων κάνναβης

Οι αρχές Ρεθύμνου συνέλαβαν 54χρονο σε ορεινή έκταση με 52 δενδρύλλια κάνναβης, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και για δύο συνεργούς. Κατασχέθηκαν οχήματα και πειστήρια.

Σε μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια πάταξης της παράνομης καλλιέργειας κάνναβης, οι αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου προχώρησαν στη σύλληψη ενός 54χρονου ημεδαπού, στην περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου. 

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από αξιοποίηση σημαντικών πληροφοριών και με τη συνεργασία του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ρεθύμνου.

Αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν σε ορεινές εκτάσεις της περιοχής τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους καλλιέργειας, στους οποίους βρέθηκαν συνολικά 52 δενδρύλλια κάνναβης, με ύψος που έφτανε έως και τα δύο μέτρα. Κατά την έφοδο, ο 54χρονος βρισκόταν στον χώρο και πραγματοποιούσε καλλιεργητικές εργασίες, γεγονός που οδήγησε άμεσα στη σύλληψή του.

Η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε επιπλέον εμπλοκή δύο ακόμα ημεδαπών, ηλικίας 32 και 59 ετών, στη συγκεκριμένη υπόθεση παράνομης καλλιέργειας κάνναβης. 

Εναντίον τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, ενώ στο πλαίσιο των προανακριτικών ενεργειών κατασχέθηκαν δύο οχήματα, καθώς και διάφορα αντικείμενα που αποτελούν πειστήρια και θα εξεταστούν περαιτέρω για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνης, με στόχο την πλήρη διαλεύκανση των περιστατικών και την περαιτέρω αποκατάσταση της νομιμότητας στον τομέα της καταπολέμησης των ναρκωτικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 39 οι προσαγωγές για επίθεση σε φοιτητές στην Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ

Σε 39 ανήλθαν οι προσαγωγές για την επίθεση σε μέλη φοιτητικής παράταξης στο ΑΠΘ, ενώ έξι νεαροί τραυματίστηκαν. Το ΚΚΕ κατηγορεί για κρατική καταστολή και παρουσία αστυνομικών, καταγγέλλοντας προβοκάτσιες πριν τις φοιτητικές εκλογές.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 39χρονος στη Μύκονο για διακίνηση ναρκωτικών

Στη Μύκονο συνελήφθη 39χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση κοκαΐνης και χασίς. Σε έρευνα στο όχημα και το σπίτι του βρέθηκαν 235,2 γραμμάρια κοκαΐνης, μέρος σε 21 φιξάκια, με συνδρομή εκπαιδευμένου σκύλου.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή μέλη σπείρας που εξαπατούσαν πολίτες ως υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ

Δύο από τους επτά κατηγορούμενους για απάτες ως ψευδοϋπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ οι άλλοι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Η ζημιά υπερβαίνει τα 3 εκατ. ευρώ και εξετάζονται ακόμη 20 άτομα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντεκα συλλήψεις για αδικήματα σε επιχείρηση σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο

Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς Μεγάρων και Νέας Περάμου είχε ως αποτέλεσμα 11 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, όπως κλοπή ρεύματος και τροχαίες παραβάσεις. Ένας συλληφθείς αναζητούνταν για κλοπές και διατάραξη συγκοινωνιών.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα Κάτω Τιθορέας με λεία 200.000 ευρώ και διαφυγή

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε τράπεζα στην Κάτω Τιθορέα, με τέσσερις δράστες να αρπάζουν 200.000 ευρώ. Οι ληστές είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους και διέφυγαν, σπέρνοντας τρόμο σε υπαλλήλους και πελάτες.
Ελληνικό περιπολικό όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες στον Λουδία για τον εντοπισμό πτώματος 54χρονου

Συνεχίζονται οι έρευνες στον Λουδία για τον εντοπισμό πτώματος 54χρονου, θύματος δολοφονίας που συνδέεται με υπόθεση ναρκωτικών. Συνελήφθησαν δύο άνδρες που φέρεται να ομολόγησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.