ΓΔ: 2629.88 0.25% Τζίρος: 226.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Περιπολικό ΕΛΑΣ κοντά

Θήρα: Σύλληψη 43χρονου με ναρκωτικά, καθοριστικός ο ρόλος του σκύλου «ΜΑΚΙ»

Το Λιμεναρχείο Θήρας συνέλαβε 43χρονο Έλληνα για κατοχή ναρκωτικών. Ο σκύλος «ΜΑΚΙ» εντόπισε τις ουσίες, ενώ κατασχέθηκαν κάνναβη, ζυγαριά, τρίφτες και μετρητά.

Το Λιμεναρχείο Θήρας προχώρησε στη σύλληψη ενός 43χρονου Έλληνα πολίτη για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, κατά τον κατάπλου επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Νάξο προς τη Θήρα. 

Τη διαδικασία υποστήριξε ο εκπαιδευμένος αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., με το όνομα “ΜΑΚΙ”, συμβάλλοντας καθοριστικά στον εντοπισμό των ύποπτων στοιχείων.

Κατά τον έλεγχο, ο συλληφθείς βρέθηκε να κατέχει μικροποσότητες κατεργασμένης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 22,4 γραμμαρίων, ακατέργαστης κάνναβης βάρους 1,99 γραμμαρίων, καθώς και ποσότητα άγνωστης ουσίας συνολικού μικτού βάρους 1,62 γραμμαρίων, παραβαίνοντας τις διατάξεις του Ν. 4139/2013 “Περί εξαρτησιογόνων ουσιών”.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί η Λιμενική Αρχή Θήρας, κατασχέθηκαν τα παραπάνω ναρκωτικά, μία ζυγαριά ακριβείας, δύο τρίφτες με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, το οποίο εκτιμάται ότι σχετίζεται με εμπορία ουσιών.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία και οι ανακριτικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, υπό την επίβλεψη των αρμοδίων αρχών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειραιάς: Σύλληψη δύο ατόμων για διάρρηξη διαμερίσματος

Δύο άνδρες, 47 και 32 ετών, συνελήφθησαν στον Πειραιά επ' αυτοφώρω από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν μετά από διάρρηξη διαμερίσματος. Κατηγορούνται για διακεκριμένη κλοπή και απείθεια.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη φυγόποινου στη Θεσσαλονίκη για καταδίκη σε θανατηφόρο τροχαίο

Συνελήφθη 51χρονος φυγόποινος στη Θεσσαλονίκη, καταδικασμένος σε κάθειρξη 6 ετών και 1 μηνός για θανατηφόρο τροχαίο υπό την επήρεια ναρκωτικών και χωρίς δίπλωμα, μετά από απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δύο ατόμων για ξυλοδαρμό υπαλλήλου σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη

Δύο άνδρες, με καλυμμένα πρόσωπα, ξυλοκόπησαν με σιδερολοστούς νεαρό υπάλληλο ψιλικατζίδικου στην Τούμπα Θεσσαλονίκης λόγω προσωπικών διαφορών. Η ΔΙ.ΑΣ. τους συνέλαβε. Ο τραυματίας νοσηλεύεται με πρώτες βοήθειες.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 71χρονου στο «Ελ. Βενιζέλος» για υπόθεση βιασμού ανηλίκου στο Περού

Συνελήφθη 71χρονος αλλοδαπός στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, βάσει ερυθράς αγγελίας από το Περού για βιασμό ανηλίκου το 2011. Ο άνδρας εντοπίστηκε λίγο πριν ταξιδέψει για Τορόντο και κρατείται από τις αρχές.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 22χρονου Ολλανδού στη Θεσσαλονίκη για μεταφορά μεταναστών

Συνελήφθη 22χρονος Ολλανδός στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης για μεταφορά τριών παράτυπων μεταναστών από Ερυθραία. Οι δύο εξ αυτών ήταν κρυμμένοι στις αποσκευές. Ο νεαρός αντιστάθηκε στη σύλληψη.
Αστυνομικός ΗΠΑ στο καθήκον
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Βρετανία συνελήφθη 46χρονη καταζητούμενη για τον εμπρησμό στη Marfin

Συνελήφθη στη Βρετανία 46χρονη Ελληνίδα, κατηγορούμενη για τον εμπρησμό στη Marfin το 2010. Ενεργοποιήθηκε η Ερυθρά Αγγελία και αναμένονται διαδικασίες έκδοσης. Η ίδια δηλώνει αθώα και ότι σκόπευε να επιστρέψει αυτοβούλως στην Ελλάδα.