ΓΔ: 2634.49 0.93% Τζίρος: 197.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:26:39
Καρυάτιδες Μουσείου Ακρόπολης

Αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Μουσείο Ακρόπολης με εκδηλώσεις - εκθέσεις

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό της πανσελήνου με ξενάγηση, έκθεση Rakowitz-NEON και παρατεταμένο ωράριο έως τα μεσάνυχτα, το Σάββατο 9 Αυγούστου.

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό της φετινής αυγουστιάτικης πανσελήνου με μια ξεχωριστή βραδιά, το Σάββατο 9 Αυγούστου 2025. Την ημέρα αυτή, παρατείνει το ωράριο λειτουργίας και θα υποδέχεται το κοινό από τις 09:00 το πρωί έως και τις 12:00 τα μεσάνυχτα. 

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα εκθέματα και να απολαύσουν τη μοναδική θέα του Ιερού Βράχου λουσμένη στο αττικό φως της πανσελήνου. Η είσοδος πραγματοποιείται με το κανονικό εισιτήριο, ενώ τα εκδοτήρια και τα πωλητήρια του μουσείου θα λειτουργούν μέχρι τις 23:30.

Στις 11:00 π.μ., οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν σε ειδική θεματική ξενάγηση με τίτλο «Υδάτινες διαδρομές: το νερό από τη φύση στον μύθο και την πόλη». 

Μέσα από επιλεγμένα εκθέματα των μόνιμων συλλογών και του «Μουσείου της Ανασκαφής», εξερευνώνται οι πολύπλευρες σχέσεις του νερού τόσο με την ανθρώπινη ευημερία όσο και με τη μυθολογία και τις πρακτικές της αρχαίας Αθήνας. 

Οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή με την καθημερινότητα, τις ανησυχίες, τις δοξασίες των αρχαίων και μαθαίνουν για τις πρωτοπόρες λύσεις που υιοθετήθηκαν για την προαγωγή της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής.

Η παρουσίαση διαρκεί 90 λεπτά, πραγματοποιείται στα ελληνικά και απευθύνεται σε ομάδες έως 30 ατόμων. Απαραίτητη η ηλεκτρονική κράτηση μέσω της πλατφόρμας events.theacropolismuseum.gr και στη συνέχεια η αγορά γενικού εισιτηρίου από τα εκδοτήρια.

Παράλληλα με τις μόνιμες συλλογές, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση Allspice - Michael Rakowitz and Ancient Cultures, μια συνεργασία του Μουσείου Ακρόπολης με τον ΝΕΟΝ και το υπουργείο Πολιτισμού. 

Η έκθεση προβάλλει πρωτότυπα αντικείμενα από αρχαίους πολιτισμούς της Μέσης Ανατολής και της νοτιοανατολικής Μεσογείου, τα οποία συνομιλούν με έργα του βραβευμένου Ιρακινό-Αμερικανού καλλιτέχνη Michael Rakowitz. 

Μέσα από αυτό το διάλογο αναδεικνύονται διαχρονικά ζητήματα όπως η πολιτιστική κληρονομιά, η απώλεια, η αποκατάσταση και η επιβίωση. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

Επιπλέον, στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν ξενάγηση στην έκθεση στα ελληνικά, με διάρκεια 45 λεπτά και ανώτατο όριο 30 συμμετεχόντων. Απαιτείται ηλεκτρονική κράτηση θέσης.

Για τους επισκέπτες που επιθυμούν να απολαύσουν το βράδυ τους στο εστιατόριο του δευτέρου ορόφου, ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Η προκράτηση είναι υποχρεωτική στο τηλέφωνο 210 9000915.

Τέλος, στις 9 Αυγούστου, το «Μουσείο της Ανασκαφής» θα είναι προσβάσιμο από τις 09:00 έως τις 20:00.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στις 26 και 28 Οκτωβρίου λόγω εκδηλώσεων

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στη Θεσσαλονίκη, λόγω εκδηλώσεων για τον Αγ. Δημήτριο και την 28η Οκτωβρίου. Στις 22/10, 07:30-14:00 διακοπή κυκλοφορίας στη Θεσ/νίκης-Ν. Μουδανιών, από Νέα Αερογέφυρα Θέρμης έως Αερογέφυρα Ρυσίου.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλία αύριο και μεθαύριο

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε μέσω social media την επίσκεψή του στη Θεσσαλία τη Δευτέρα και Τρίτη, απαντώντας σε νέα από το Βόλο. Τόνισε τη σημασία της νέας γενιάς που δυσκολεύεται να ελπίζει λόγω των κυβερνητικών πολιτικών.
Δημήτρης Χούπης αρχηγός ΓΕΕΘΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην επέτειο 30 ετών της Ζ’ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Δημήριος Χούπης, παρευρέθηκε στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια της Ζ' Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών, που τιμήθηκε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την προσφορά της στις Ειδικές Δυνάμεις.
Πολεμικό αεροσκάφος Rafale
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εορτασμοί Πολεμικής Αεροπορίας με επιδείξεις, εκθέσεις και προσομοιωτές

Πολλές εκδηλώσεις και δράσεις έχουν προγραμματιστεί για τον φετινό εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, από την Τετάρτη 4 έως και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση ΥΠΠΟ για αφίσα εκδήλωσης με σβάστικα στον Παρθενώνα

Μετά από αντίδραση του ΕΣΔΟΓΕ και παρέμβαση της Λ. Μενδώνη, αφαιρέθηκε αφίσα εκδήλωσης για την «Αρχαιολογία και Κατοχή» που απεικόνιζε τη ναζιστική σημαία στην Ακρόπολη, καθώς κρίθηκε ακατάλληλη για το μήνυμα της έκθεσης.