ΓΔ: 1480.23 -0.15% Τζίρος: 72.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Να λάβουν την αποζημίωση των 800 ευρώ ζητούν οι δικηγόροι

Οι δικηγόροι έχουν πληγεί άμεσα και καίρια από τα περιοριστικά μέτρα, τονίζει η Ολομέλεια των προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και ζητά την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ ενώ αρνούνται την οικονομική ενίσχυση ύψους 600 ευρώ μέσω τηλε-κατάρτισης.

Επικύρωσε τις θέσεις για το αίτημα να λάβουν και οι δικηγόροι την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ αλλά και για την αντίθεση να υπάρξει οικονομική ενίσχυση μέσω voucher, η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά την τελευταία τηλεδιάσκεψή της υπό τον πρόεδρο Δημήτρη Βερβεσό.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια επανέλαβε, μεταξύ άλλων, ότι «οι δικηγόροι είναι από τους επαγγελματικούς κλάδους που έχουν πληγεί άμεσα και καίρια από τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η Πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεδομένου ότι έχει παύσει κάθε επαγγελματική τους δραστηριότητα, αφού έχουν κλείσει τα δικαστήρια, υποθηκοφυλακεία, τα κτηματολογικά γραφεία και άλλες υπηρεσίες που είναι άρρηκτα συνυφασμένες με την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος».

Παράλληλα, η Ολομέλεια επανέλαβε τις θέσεις του δικηγορικού σώματος για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ και εκφράζει για ακόμη μια φορά τη ρητή και κατηγορηματική αντίθεσή της στην οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων, ύψους 600 ευρώ, μέσω της χορήγησης επιταγής τηλε-κατάρτισης ( πρόγραμμα ΕΣΠΑ).

Υπενθυμίζουμε πως ως θέμα επιβίωσης μεγάλης μερίδας δικηγόρων χαρακτηρίζει την ένταξή τους στο έκτακτο βοήθημα των 800 ευρώ, η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, τονίζοντας παράλληλα ότι αποτελεί ένα «πρωτίστως θέμα ηθικό και ζήτημα αξιοπρέπειας»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε δημοσιευτεί στις αρχές της εβδομάδας, θεωρούν ότι «αποτελεί αναγνώριση εκ μέρους της Κυβέρνησης, της ανάγκης οικονομικής στήριξης του δικηγορικού κλάδου. Η στήριξη αυτή, βέβαια, θα έπρεπε να είχε γίνει άμεσα, όπως άμεσα είχε πραγματοποιηθεί η ένταξή μας στους αρχικούς δικαιούχους και έχει συμβεί με άλλους επαγγελματικούς κλάδους, δεδομένου ότι δεν υπήρχε κανένας δικαιολογητικός λόγος για τη διαφορετική αυτή αντιμετώπιση»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

sillipsi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν τρία άτομα στο Ηράκλειο για κλοπές οχημάτων

Οι δέκα κλοπές είχαν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχει και ένας ανήλικος ενώ επιπλέον συνελήφθη ακόμα ένας Έλληνας για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου και παραβάσεις περί όπλων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάθειρξη έως 244 έτη σε μέλη κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών

Η εγκληματική δραστηριότητα του πολυμελούς κυκλώματος αποκαλύφθηκε πέρσι τον Ιούνιο από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αλλοδαπών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαριές κατηγορίες στους συλληφθέντες για τα χθεσινά γεγονότα στην Αλεξάνδρας

Ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 72 από τους συλληφθέντες, καθώς οι άλλοι δύο νοσηλεύονται κρατούμενοι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και με τη λήξη του θα εκδοθεί για αυτούς ένταλμα σύλληψης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 70χρονου για κλοπές με «λεία» 50.000 ευρώ στην Κατερίνη

Σε βάρος του εκκρεμούσε επιπλέον απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 11 μηνών για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
businessdaily-Dikaiosyni-Areios-Pagos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντολή εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για έρευνα για τη «Μαφία της Μυκόνου»

Ζητά έρευνα από το Οργανωμένο Έγκλημα για Μύκονο, άλλα νησιά, Αττική και Θεσσαλονίκη. Έμφαση στις έρευνες για εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο χώρο των ακινήτων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ανθρωποκτονίες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά σήμερα το Εφετείο για το Μάτι, στο εδώλιο και οι 21 κατηγορούμενοι

Όλοι οι τότε υπεύθυνοι θα δικαστούν ξανά καθώς μετά από εισαγγελική έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων θα κρίνει και τις ομόφωνες αθωώσεις για δεκαπέντε κατηγορούμενους.