ΓΔ: 1469.25 0.37% Τζίρος: 78.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: ΑΠΕ

Η Ρωσία κλείνει μέχρι τις 30 Απριλίου τα σύνορα της

Θα υπάρξουν σημεία ελέγχου οχημάτων, τρένων και πεζών σε όλη την χώρα με το μέτρο να εφαρμόζεται και στα θαλάσσια σύνορα σε μια προσπάθεια της χώρας να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού.

Η Ρωσία θα κλείσει τα σύνορά της από τις 30 Μαρτίου στην προσπάθεια να περιορίσει τη διάδοση του κορονοϊού, σύμφωνα με κυβερνητικό διάταγμα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Οι υγειονομικές Αρχές της χώρας ανέφεραν πως ο ημερήσιος απολογισμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφτασε τα 228. Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 1.264 με τέσσερις ανθρώπους μέχρις στιγμής να έχουν χάσει την μάχη με την ασθένεια.

Το μέτρο που δημοσιοποιήθηκε στην σελίδα της ρωσικής κυβέρνησης περιλαμβάνει σκληρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας σε όλη την χώρα και θα τεθεί σε ισχύ σε όλα τα σημεία ελέγχου οχημάτων, τρένων και πεζών, και θα εφαρμοστεί στα θαλάσσια σύνορα της Ρωσίας. Δεν θα ισχύσει για τους Ρώσους διπλωμάτες και για τους οδηγούς φορτηγών που μεταφέρουν εμπορεύματα, μεταξύ άλλων.

Ο δήμαρχος της Μόσχας έχει επιβάλει λουκέτο σε όσες επιχειρήσεις δεν θεωρούνται απαραίτητες. Σύμφωνα με το διάταγμα όλες οι διεθνείς πτήσεις παύουν με τον πρωθυπουργό της χώρας Μιχαήλ Μισούστιν να καλεί τις ρωσικές επαρχίες να κλείσουν τις περισσότερες επιχειρήσεις.

Η πόλη Τσερέποβετς σχεδιάζει να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αφού υπήρξαν 7 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες ενώ στην Τσετσενία έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ έχει αποκλειστεί και η είσοδος στην πρωτεύουσα της περιοχής.

Ο πρόεδρος Πούτιν είχε προκηρύξει την ερχόμενη εβδομάδα αργία με πληρωμένες από το κράτος τις αποδοχές των εργαζομένων, και είχε υποσχεθεί επιδόματα στις επιχειρήσεις και τους πολίτες για να ανταπεξέλθουν στην κρίση.

Ωστόσο αυτή η απόφαση μάλλον δεν θα υλοποιηθεί σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, καθώς το Κρεμλίνο ενημερώθηκε πως οι πολίτες σκόπευαν να πραγματοποιήσουν αποδράσεις σε θέρετρα και επαρχία για να εκμεταλλευτούν την πληρωμένη από το κράτος άδεια, με τον Ρώσο πρωθυπουργό να διατάζει το κλείσιμο όλων των τουριστικών δραστηριοτήτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόσιαλος: Η επόμενη πανδημία θα είναι το πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής

Όπως σημείωσε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Brian Abel-Smith αυτό θα συμβεί λόγω της ανθεκτικότητας των μικροβίων αλλά και του γεγονότος ότι στην Ευρώπη «δεν έχουμε αρκετό οπλοστάσιο στα αντιβιοτικά».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καμπανάκι» από επιστήμονες για την έξαρση κοκκύτη στην Ελλάδα

Η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων απαντάει σε εννέα ερωτήσεις σχετικά με τον κοκκύτη καθώς τα κρούσματα το πρώτο πεντάμηνο του 2024 έχουν φτάσει σε ιστορικά υψηλά. Τί πρέπει να προσέχουν οι γονείς.