ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Φώτο: Shutterstock

ΔΥΠΑ: Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στη βιομηχανία

Θα έχει συνολική διάρκεια 230 ωρών και έχει σκοπό οι καταρτιζόμενοι να αποκτήσουν βασικές τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες σε εργασίες μηχανουργείου.

Σήμερα ξεκινάει το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης στη βιομηχανία που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους και τοπικούς φορείς και θα υλοποιήσει το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) Θεσσαλονίκης της ΔΥΠΑ.

Θα έχει συνολική διάρκεια 230 ωρών και έχει σκοπό οι καταρτιζόμενοι να αποκτήσουν βασικές τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες σε εργασίες μηχανουργείου για να μπορούν να κατασκευάζουν - επισκευάζουν διάφορα είδη εξαρτημάτων και να εκτελούν οποιαδήποτε μηχανουργική εργασία ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας σε ένα βιομηχανικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, το πρόγραμμα σχεδιάστηκε έπειτα από αίτημα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και θα καταρτιστούν 20 άνεργοι 18-55 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν δια ζώσης σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας (ΕΠΑΣ) Ωραιοκάστρου της ΔΥΠΑ.

Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 2,5 ευρώ καθαρά ανά ώρα κατάρτισης, ενώ θα καλυφθούν με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθόλη τη διάρκεια της κατάρτισης.

Τέλος, με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης οι ωφελούμενοι θα λάβουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης από το ΚΔΒΜ Θεσσαλονίκης της ΔΥΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τηλεργασία σε εξωτερικό χώρο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μνημόνιο συνεργασίας Υπ. Παιδείας και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Υπουργείο Παιδείας συμφωνούν σε μνημόνιο συνεργασίας για την αντιμετώπιση της έλλειψης εξειδικευμένου δυναμικού και την ενίσχυση της σύνδεσης εκπαίδευσης–παραγωγής.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

JobReady by ΔΥΠΑ: Δεύτερη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη με 20+ δωρεάν εργαστήρια

Το JobReady by ΔΥΠΑ επιστρέφει στις 26 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη με πάνω από 20 δωρεάν εργαστήρια για δεξιότητες, συνεντεύξεις, βιογραφικά, ψηφιακά εργαλεία και επιχειρηματικότητα, ανοιχτό σε όλους.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Ανοίγουν αύριο οι αιτήσεις για επιδοτούμενο πρόγραμμα μελισσοκομίας

Από αύριο 28/1 οι αιτήσεις για το επιδοτούμενο πρόγραμμα «Μελισσοκομία – Β’ Κύκλος» της ΔΥΠΑ Ιωαννίνων, διάρκειας 295 ωρών, με επίδομα 5€/ώρα για ανέργους στον Δήμο Πάργας και όμορους δήμους.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Eπικαιροποιημένο Μητρώο Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών

Η ΔΥΠΑ ανάρτησε το επικαιροποιημένο Μητρώο Προσωρινών Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών για τις δομές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, μετά τις συνεντεύξεις. Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται με κωδικούς TAXISnet.