ΓΔ: 2677.26 -0.10% Τζίρος: 803.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Επίσημη ομιλία σε συνέδριο
Εκπρόσωπος του Αμερικανικού Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου μιλά στα εγκαίνια παραρτήματος στην Ουάσιγκτον, ενισχύοντας ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Ν. Μπακατσέλος: Να μην επιστρέψει η οικονομία σε καθεστώς απαξίας

Ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου ανέφερε πως η κρίση που βιώνουν σήμερα κράτη, πολίτες και επιχειρήσεις είναι πρωτοφανής και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πόσο θα διαρκέσει αυτή η κατάσταση.

Σε εγρήγορση βρίσκεται το Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο για να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις που σύντομα θα ανακοινώσει, όπως ανέφερε ο πρόεδρος Νίκολαος Μπακατσέλος που τόνισε πως «είμαστε σε συνεχή επαφή με όλο το δίκτυο των Αμερικανικών Επιμελητηρίων, την Αμερικανική Πρεσβεία και άλλους φορείς για ανταλλαγή καλών πρακτικών και προτάσεων που στόχο έχουν την αρτιότερη ενημέρωση των επιχειρήσεων και την διατήρηση ενός κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας».

Συγκεκριμένα ο κ. Μπακατσέλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Παρακολουθούμε όλοι μας με θλίψη την πανδημία του COVID-19 να εξαπλώνεται παγκοσμίως και να προκαλεί χιλιάδες θανάτους και τεράστιο πλήγμα στις οικονομίες των χωρών. Η κρίση, που βιώνουν σήμερα κράτη, πολίτες και επιχειρήσεις είναι πρωτοφανής και δυστυχώς η διάρκειά της στην παρούσα φάση δεν μπορεί να προβλεφθεί. Η χώρα μας, βιώνει και αυτή τις πρώτες ανθρώπινες απώλειες με το αντίστοιχο πλήγμα στην οικονομία να γίνεται ιδιαίτερα αισθητό.

Η δήλωση του πρωθυπουργού, ότι «είμαστε σε πόλεμο, με έναν αόρατο αλλά όχι ανίκητο εχθρό» συνοψίζει την εικόνα, μια από τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις που έχουμε συναντήσει τα νεότερα χρόνια. Σε αυτή την εξέλιξη με γνώμονα όχι μόνο την προσωπική μας προστασία αλλά εκείνη των συνανθρώπων μας και κυρίως των ευπαθών ομάδων οφείλουμε να παραμείνουμε ενωμένοι, σοβαροί και πειθαρχημένοι στις οδηγίες της πολιτείας και των ειδικών και ενωμένοι.

Αυτή η κρίση, είναι προφανές ότι δεν θα αφήσει αλώβητη την ελληνική οικονομία σε μια πολύ κρίσιμη καμπή, αυτή της αλλαγής σελίδας και επαναφοράς της σε μια σταθερά αναπτυξιακή τροχιά. Η κυβέρνηση αποδεικνύει τα αντανακλαστικά εκείνα που χρειάζονται για να αισθανθεί η αγορά ασφαλής με μια σειρά από μέτρα που ως Επιμελητήριο θεωρούμε ότι κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Σαφέστατα, απαιτείται μια πιο ενδελεχής μελέτη και πρόβλεψη των συνεπειών σε μη προφανείς κλάδους και ειδικότερα μια ανάλυση του domino effect. Είναι σημαντικό να μην επιτρέψουμε η κυβέρνηση και οι συνεργαζόμενοι φορείς επιχειρηματικότητας την επαναφορά της οικονομίας σε καθεστώς απαξίας και βαθιάς ύφεσης. Οφείλουμε συνολικά να αντιμετωπίσουμε την ασύμμετρη αυτή απειλή της πανδημίας με ψυχραιμία, υπευθυνότητα και συνεργασία προκειμένου να αντέξουμε και να έχουμε τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε κάθε επίπεδο: ζωές, βιοτικό επίπεδο, οικονομία, απασχόληση. Σε αυτό το σημείο θέλω εκ μέρους του Επιμελητηρίου μας να αναγνωρίσω και εκτιμήσω τις αφιλοκερδείς παροχές προς το κράτος σε υπηρεσίες, προϊόντα και μηχανήματα στις οποίες έχουν προβεί εταιρίες μέλη μας αποδεικνύοντας στην πράξη τον υψηλό βαθμό εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που τις διακατέχει.

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται σε εγρήγορση αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και επεξεργαζόμενο προτάσεις που σύντομα θα ανακοινώσουμε. Ηδη, είμαστε σε συνεχή επαφή με όλο το δίκτυο των Αμερικανικών Επιμελητηρίων, την Αμερικανική Πρεσβεία και άλλους φορείς για ανταλλαγή καλών πρακτικών και προτάσεων που στόχο έχουν την αρτιότερη ενημέρωση των επιχειρήσεων και την διατήρηση ενός κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί ισχυρό βομβαρδισμό κατά του Ιράν μετά από πλήγματα

Μετά από περίοδο ηρεμίας, ξέσπασαν νέες εχθροπραξίες ΗΠΑ-Ιράν. Η Ουάσιγκτον βομβάρδισε εκτοξευτήρες στο Λαράκ, ενώ η Τεχεράνη απάντησε με επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους στην Ιορδανία και τα ΗΑΕ, επιμένοντας ότι δεν θέλει πόλεμο.
Times Square Νέα Υόρκη
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκροί θύμα και δράστις στην επίθεση με μαχαίρι στην Times Square

Υπέκυψε στα τραύματά της ένα από τα θύματα της χθεσινής επίθεσης με μαχαίρι στην Times Square, όπως και η 49χρονη δράστρια. Το δεύτερο θύμα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.
Ο Λευκός Οίκος
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο εγκρίνει την οικοδόμηση αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο

Το ανώτατο δικαστήριο ενέκρινε προσωρινά τη συνέχιση ανέγερσης μεγάλης αίθουσας χορού στην ανατολική πτέρυγα του Λευκού Οίκου, έργο του Ντόναλντ Τραμπ, παρά τις αντιρρήσεις του οργανισμού ιστορικής κληρονομιάς.
Αστυνομία ΗΠΑ, περιστατικό
ΔΙΕΘΝΗ

Αστυνομικός στις ΗΠΑ πυροβόλησε γυναίκα που μαχαίρωσε δύο άτομα στη Νέα Υόρκη

Αστυνομικός στη Times Square της Νέας Υόρκης πυροβόλησε γυναίκα που φέρεται να τραυμάτισε δύο άτομα με μαχαίρι. Η γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ κίνητρα παραμένουν άγνωστα. Δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ διατηρεί χαμηλή δημοτικότητα στο 33%, σύμφωνα με Ipsos

Η δημοτικότητα του Τραμπ παραμένει σε ιστορικό χαμηλό λόγω δυσαρέσκειας για τον πόλεμο στο Ιράν και την οικονομία, με μόλις έναν στους τρεις Αμερικανούς να εγκρίνει το έργο του, επιβαρύνοντας τη θέση των Ρεπουμπλικανών στις επικείμενες εκλογές.