ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Σύλληψη 43χρονου Έλληνα στον Πειραιά για κατοχή χειροβομβίδων και οπλισμού

Συνελήφθη από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ολόκληρο οπλοστάσιο στην κατοχή του. Είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων.

Ολόκληρο οπλοστάσιο είχε στην κατοχή του ένας 43χρονος που συνελήφθη χθες στον Πειραιά από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε καραμπίνα, χειροβομβίδες, όπλα, καθώς και πλήθος διαφόρων τμημάτων και σκελετών όπλων.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος κατελήφθη από αστυνομικούς της 'Αμεσης Δράσης, βραδινές ώρες χθες 11-01-2025, στον Πειραιά και συγκεκριμένα εντός σταθμευμένου οχήματος, το οποίο έφερε εμφανώς πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, να φέρει στη ζώνη του παντελονιού του, ένα πυροβόλο όπλο, με γεμιστήρα, η οποία περιείχε -10- φυσίγγια.

Παράλληλα, στο χώρο των αποσκευών του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, -31- σκελετοί πυροβόλων όπλων (πιστολιών), -5- πανομοιότυπα μεταλλικά τμήματα κλείστρων πυροβόλων όπλων, άνευ ενδείξεων και -12- πανομοιότυπα μεταλλικά μέρη προερχόμενα από σκελετούς πολεμικών τυφεκίων, άπαντα με το σήμα και αρχικά U.S.M.C. (United States Marine Corps) του Σώματος Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Επιπλέον, σε έρευνες που πραγματοποιηθήκαν στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πολυβόλο όπλο,
  • κάνη πολυβόλου όπλου,
  • 4- μεταλλικές βάσεις πολυβόλου όπλου,
  • 2- μεταλλικά τμήματα πολυβόλου όπλου, κυτίο με μεταλλικά τμήματα πολυβόλου όπλου,
  • 2- χειροβομβίδες,
  • καραμπίνα με ξύλινη λαβή,
  • πιστόλι αερίου,
  • 5- αμπούλες αερίου και πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων,
  • 2- τρίφτες περιέχοντες υπολείμματα κάνναβης,
  • μαχαίρι, συνολικού μήκους -25- εκατοστών, με μήκος λάμας 13 εκατοστά,μεταλλικό μέρος όπλου,
  • 194- κάλυκες, -10- βολίδες πυροβόλων όπλων και -5- φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων,
  • 2- οπλοβομβίδες,
  • 4- καπνογόνα,
  • 2- μάσκες αερίου με τρία φίλτρα,
  • κινητό τηλέφωνο και φορητός υπολογιστής.

Σημειώνεται ότι, ο ανωτέρω είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων (εγκληματική οργάνωση και παράβαση των νόμων περί όπλων, περί ναρκωτικών και περί ζωοκτονίας).

Ο 43χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, πλαστογραφία, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομική έφοδος σε οικισμούς Αργολίδας: 5 συλλήψεις για ρευματοκλοπή

Αστυνομική επιχείρηση σε Άργος-Μυκήνες και Ναύπλιο οδήγησε σε 25 ελέγχους, 6 προσαγωγές και 5 συλλήψεις για κλοπή ρεύματος. Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές δικύκλων και μία κλοπή σε οικία σε Ναύπλιο και Τολό.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

49χρονος συνελήφθη μεθυσμένος στην Αττική Οδό χωρίς δίπλωμα

Συνελήφθη στην Αττική Οδό 49χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα, αφού του είχε αφαιρεθεί το 2023 για το ίδιο αδίκημα. Στον έλεγχο βρέθηκε να έχει 0,67 mg/l αλκοόλ και να μην φορά ζώνη ασφαλείας.
Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έκαψε πόρτα γειτόνισσας και την απείλησε

Στη σύλληψη 58χρονης στην Τούμπα Θεσσαλονίκης προχώρησε η αστυνομία, καθώς κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά στην πόρτα της γειτόνισσάς της λόγω προσωπικών διαφορών, προκαλώντας ζημιές και εκτοξεύοντας απειλές.
Ελληνική Αστυνομία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Βρέθηκαν 770 δενδρύλλια κάνναβης σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους

Στα Χανιά, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 770 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως δύο μέτρα, μετά από αστυνομική επιχείρηση στον Δήμο Αποκορώνου. Πλήθος πειστηρίων εστάλη για εξέταση.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για οπλισμό με φερόμενους δεσμούς σε τουρκική μαφία

Στη σύλληψη δύο ανδρών, 36χρονου Τούρκου και 30χρονου Έλληνα, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική συμμορία και οπλοκατοχή, προχώρησαν οι αρχές μετά από απόφαση του συμβουλίου εφετών Θεσσαλονίκης.