ΓΔ: 2456.16 -2.02% Τζίρος: 414.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Περιπολικό ΕΛΑΣ κοντά

Εξάρθρωση τουρκικών εγκληματικών ομάδων που δρούσαν στην Ελλάδα

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε σπίτια και οχήματα που συνδέονταν με τους εγκληματίες και προχώρησε στη σύλληψη 12 ατόμων.

Στοχευμένες παράλληλες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες σε Αττική και Θεσσαλονίκη από υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ) για την εξάρθρωση εγκληματικών ομάδων υπηκόων Τουρκίας. 

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της ΔΑΟΕ διενεργήθηκαν τρείς έρευνες σε σπίτια, στο ευρύτερο κέντρο των Αθηνών, κατά τις οποίες προσήχθησαν 11 άτομα. Από τους 11 προσαχθέντες συνελήφθησαν οι 3, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα εμπορίας ανταλλακτικών οχημάτων, όπου ελέγχθηκαν 9 άτομα, 34 οχήματα και πλήθος ανταλλακτικών- εξαρτημάτων, προκειμένου ελεγχθεί η προέλευσή τους.

Επίσης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος διενεργήθηκαν 5 έρευνες σε σπίτια σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ ελέγχθηκαν 3 οχήματα και 10 άτομα και προσήχθησαν 9. Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

όχημα αστυνομίας Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η αστυνομία φυγάδευσε δήμαρχο λόγω απειλής από συμμορία ναρκωτικών

Ο δήμαρχος της Αλές στη νότια Γαλλία φυγαδεύτηκε και τέθηκε υπό αστυνομική προστασία λόγω απειλής επίθεσης από τη συμμορία «DZ Mafia», καθώς αυξάνονται τα περιστατικά βίας που σχετίζονται με το εμπόριο ναρκωτικών στη χώρα.
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Σφυροκόπησε και λήστεψε την πρώην υπουργό, λέει ο εισαγγελέας

Ο Τζόσουα Κέρι, 28 ετών, κατηγορείται για τη δολοφονία της πρώην υπουργού Αν Γουίτικαμ, την οποία χτύπησε 21 φορές με σφυρί στο σπίτι της στη νοτιοδυτική Αγγλία. Η Γουίτικαμ βρέθηκε νεκρή στις 9 Ιουλίου.
Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ελλάδα πρότυπο και ηγέτιδα στην αντιτρομοκρατία

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτηρίζει την Ελλάδα ηγετική δύναμη στην αντιτρομοκρατία και παράδειγμα προς μίμηση, τονίζοντας τη στενή και διαρκή συνεργασία της με τις ΗΠΑ στον τομέα της ασφάλειας.