Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών ο γνωστός επιχειρηματίας από την Καλαμάτα, Χρήστος Παπαδημητρίου.
Ο Χρήστος Παπαδημητρίου αποτέλεσε την τρίτη γενιά στην εταιρεία «Παπαδημητρίου Χ.Κ. Α.Β.Ε.Τ.», γνωστή από τα προϊόντα "Kalamata Papadimitriou" και με σημαντική τυποποιητική και εξαγωγική δραστηριότητα στον χώρο του ελαιόλαδου, του μπαλσάμικου, της μουστάρδας και άλλων προϊόντων τροφίμων, έχοντας αφήσει τη σφραγίδα του στην εταιρεία με τις καινοτομίες που είχε εισάγει.
Ήταν παντρεμένος με την Σεβαστή Σκούλικα και μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και τον Νικόλα.
Ο Χρήστος Παπαδημητρίου τα τελευταία χρόνια, έδινε μάχη για τη ζωή του με μεγάλη αξιοπρέπεια.
Η ιστορία της εταιρείας Παπαδημητρίου
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1939 από τον παππού του Χρήστο Παπαδημητρίου και αρχικά δραστηριοποιούνταν με το εμπόριο και την εξαγωγή τοπικών προϊόντων της Καλαμάτας όπως αποξηραμένα σύκα, ελιές Καλαμών και ελαιόλαδο. Από το 1950 μπήκε στις ξένες αγορές ενώ αργότερα ανέλαβε ο μπαμπάς του Κώστας Παπαδημητρίου- που όντας οινολόγος με σπουδές στη Γαλλία- εξέλιξε την εταιρεία και δημιούργησε το πρώτο ελληνικό βαλσαμικό ξίδι από κορινθιακή σταφίδα.
Το 2004 ήρθε η ώρα του εγγονού Χρήστου Παπαδημητρίου να αναλάβει τα ηνία της εταιρείας και υπό την καθοδήγησή του, αναπτύχθηκαν νέες σειρές προϊόντων βασισμένες στο βαλσαμικό ξίδι. Η έμφαση της εταιρείας ήταν πάντα τα τοπικά προϊόντα όπως το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, το ελληνικό μέλι και τα φρούτα Μεσσηνίας.
Υπό την καθοδήγησή του, το 2013 η εταιρεία εντάχθηκε στο διεθνές δίκτυο Endeabor, και ήταν η πρώτη ελληνική εταιρεία στον κλάδο των τροφίμων που γίνεται μέλος του δικτύου.