ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:01 DATA
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
Φωτό: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Συνεχίζεται η μάχη της Πυροσβεστικής με τις φλόγες στην Κορινθία

Έχουν σταλεί τρία μηνύματα από το 112 προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Ροζενών Κορινθίας για να εκκενώσουν τους οικισμούς. Εντοπίστηκαν δυο απανθρακωμένες σοροί κοντά στο χωριό Ελληνικό, στην Κορινθία.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες Κυριακή το πρωί σε δασική έκταση με πυκνή βλάστηση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, ενώ έχει δοθεί μέχρι στιγμής εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους οι κάτοικοι 6 χωριών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην περιοχή του Ελληνικού Ξυλοκάστρου Κορινθίας, ωστόσο πλήρης εικόνα θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Πριν λίγο, εστάλη εκ νέου μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Πύργος Κορινθίας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ζάχολη. 

Το έργο της κατάσβεσης είναι αρκετά δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 15 ομάδες δασοκομάντος, 110 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.  Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και δυο μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ.

Δύο σοροί βρέθηκαν πριν λίγο από ομάδα ΟΠΚΕ σε δασική περιοχή στην Κόρινθο, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία την προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, οι δύο σοροί βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Άνω Πιτσών Κορινθίας και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την ταυτοποίησή τους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήκουν στους δύο άνδρες 35 και 40 ετών που αγνοούνται. Πρόκειται για 2 άνδρες που πήραν τα μηχανάκια τους και κινήθηκαν προς το μαντρί γνωστού τους για να τον βοηθήσουν. Κατά τις ίδιες πηγές, στον δρόμο πυροσβέστες τους παρότρυναν να απομακρυνθούν, καθώς βρισκόταν πυρκαγιά σε εξέλιξη.

Χθες το απόγευμα στάλθηκαν τρία μηνύματα μέσω 112 στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, εκ των οποίων δύο καλούσαν για εκκενώσεις οικισμών. Στις 17:04 εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή των Ροζενών Κορινθίας, στις 17:25 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση από το χωριό Πύργος προς Ζάχολη ενώ στις 17:45 εκδόθηκε τρίτο μήνυμα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση από Ελληνικό προς Κάτω Πιτσά.

Στη συνέχεια στις 20:30 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του χωριού Μεντουργιάνικα με οδηγία να φύγουν προς Δερβένι. Ακολούθησε νέο μήνυμα του 112 στις 22:08 προς τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Καλλιθέα (Στουπαίικα) Κορινθίας να απομακρυνθούν προς Λυκοποριά και στις 23.04:εστάλη μήνυμα για απομάκρυνση των κατοίκων από το Άνω Λουτρό Κορινθίας στο Κάτω Λουτρό.

Αργά το βράδυ, εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Κορφιώτισσα Κορινθίας προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς Βρυσούλες και Ξανθοχώρι Κορινθίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ύφεση η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil - Τρεις τραυματίες

Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διακοπή κυκλοφορίας στην Αθηνών-Κορίνθου λόγω της πυρκαγιάς στη Motor Oil

Διακοπή κυκλοφορίας και του προαστιακού στο τμήμα μεταξύ Κινέτας - Κορίνθου, εξαιτίας της πυρκαγιάς. Νωρίτερα με εντολή της Πυροσβεστικής και του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1324 παραμένει στον σταθμό της Κινέτας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Χαλκιδικής λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής Αικατερίνης Ζωγράφου, αποφασίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, στους Δήμους Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Πλατανιά Χανίων που ξέσπασε νωρίτερα

Αποφύγαμε τα χειρότερα δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Τσαπάκος, που μαζί με τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη βρίσκονται επί τόπου της πληγείσας περιοχής.