ΓΔ: 2265.13 -0.49% Τζίρος: 245.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου φέρνει την επιστήμη πιο κοντά στο ευρύ κοινό

Μέσα από τη «Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή», το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προβάλλει το έργο του στην ενίσχυση της επιστημονικής γνώσης και της καινοτομίας, ενώ παράλληλα επισημαίνει τη σημασία της συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δια της Επιτροπής Ερευνών, και ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός SciCo, ανακοινώνουν τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην 5η έκδοση της Μεσογειακής Βραδιάς Ερευνητή (MEDNIGHT), που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024.

Η εκδήλωση, διοργανώνεται ταυτόχρονα σε εννέα χώρες της Μεσογείου, και στην Ελλάδα, και θα φιλοξενηθεί στα νησιά-έδρες του Πανεπιστημίου Αιγαίου: Λέσβο, Χίο, Ρόδο, Σάμο, Λήμνο και Σύρο. Η «Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή» αποτελεί μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Rf 101162227) μέσω των δράσεων Marie Curie του προγράμματος "Horizon". Στόχος της εκδήλωσης είναι να φέρει την επιστήμη πιο κοντά στο ευρύ κοινό και να την κάνει κατανοητή και ελκυστική, ιδιαίτερα στους νέους.

Εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αναγνωρίζοντας τη σημασία της έρευνας και της καινοτομίας στην ανάπτυξη και τις λύσεις που μπορεί να προσφέρει στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, έχει προετοιμάσει μια σειρά από καινοτόμες δραστηριότητες που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν: Επιστημονικές επιδείξεις και εκθέσεις. Εκπαιδευτικά εργαστήρια για μαθητές με θέματα από τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, τη Φυσική, το Περιβάλλον, τη Ρομποτική και τα Κινούμενα Σχέδια. Ομιλίες από διακεκριμένους ερευνητές και ακαδημαϊκούς.

Συζητήσεις για τις προοπτικές της Γαλάζιας, Πράσινης και Ψηφιακής Οικονομίας στα νησιά του Αιγαίου. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται σε εκδηλώσεις για σχολεία, με στόχο να φέρουν τους μικρούς μαθητές σε επαφή με διαφορετικά επιστημονικά αντικείμενα και να τους εμπνεύσουν.

Η συμβολή του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Μέσα από αυτή τη διοργάνωση, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προβάλλει το έργο του στην ενίσχυση της επιστημονικής γνώσης και της καινοτομίας, ενώ παράλληλα επισημαίνει τη σημασία της συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, από τη θέση του, συμβάλλει στην κατανόηση των προκλήσεων και των ευκαιριών που προκύπτουν από την κλιματικά αλλαγή και τη διεθνοποίηση στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες, προάγοντας τη βιώσιμη προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή και τη διεθνοποίηση, στην, ανάπτυξη των κοινωνιών και οικονομιών του Αρχιπελάγους.

Συμμετοχή και Ενημέρωση

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα νησιά, να εξερευνήσετε τις δυνατότητες της επιστήμης και να εμπνευστείτε από τα επιτεύγματα της έρευνας. Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων για κάθε νησί είναι διαθέσιμο στις ιστοσελίδες του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της διοργάνωσης MEDNIGHT.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

METEO: Ελλάδα και Ισπανία με τη χειρότερη ποιότητα αέρα από πυρκαγιές

Το καλοκαίρι του 2025, οι μεγάλες δασικές πυρκαγιές επιδείνωσαν σημαντικά την ποιότητα του αέρα σε περιοχές της Μεσογείου, με Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα να καταγράφουν τις υψηλότερες συγκεντρώσεις PM10, σύμφωνα με το METEO/EAA.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας στο ΕΜΠ: Τιμή στον καθηγητή Θεοδόση Τάσιο για την προσφορά του

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας, παρέστη σε εκδήλωση του ΕΜΠ προς τιμήν του καθηγητή Θεοδόση Τάσιου, εξάροντας την πολυετή προσφορά του στην επιστήμη και την κοινωνία.
Αρκούδα σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρκτούρος: Η αύξηση της καφέ αρκούδας δεν έφερε ζημιές στην παραγωγή

Παρά την αύξηση του αριθμού των αρκούδων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, οι ζημιές στην κτηνοτροφία, μελισσοκομία και γεωργία παραμένουν σταθερές, όπως δείχνει έρευνα του Αρκτούρου με βάση στοιχεία ΕΛΓΑ δύο δεκαετιών.
Σαντορίνη αεροφωτογραφία τοπίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα στις 5 κορυφαίες επιλογές Δυτικοευρωπαίων ταξιδιωτών

Η Ελλάδα παραμένει κορυφαίος μεσογειακός προορισμός για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες, βελτιώνοντας τη θέση της σε Ην. Βασίλειο και Ισπανία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ για τις αγορές της Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας.
Παπασταύρου, Abdulaziz bin Salman Al Saud
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Συνεργασία Ελλάδας - Σ. Αραβίας για ενέργεια και ναυτιλία

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, συναντήθηκε στο Ριάντ με τον Υπουργό Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας. Συζήτησαν συνεργασίες σε ναυτιλία, διασύνδεση ενέργειας και την ένταξη της Ελλάδας στον IMEC.