ΓΔ: 2493.11 0.47% Τζίρος: 34.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:06:36
Σύνορα Ελλάδας Τουρκίας

Επεισόδιο με Έλληνα πολίτη καταγράφηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Για την υπόθεση έχει επιληφθεί το Προξενείο στη Ελλάδας στην Αδριανούπολη, ενώ ο Έλληνας πρόξενος εκλήθη στη νομαρχία της Αδριανούπολης προς ενημέρωση.

Ως «αστυνομικής φύσεως» καταγράφεται το επεισόδιο που σημειώθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όταν ένας Έλληνας πολίτης εκδήλωσε, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, βίαιη συμπεριφορά με αποτέλεσμα να δεχθεί πυρά από Τούρκους αστυνομικούς και να τραυματιστεί στο πόδι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας της Αδριανούπολης, ένας Έλληνας οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου, προερχόμενος από το τελωνείο των Κήπων, προσέκρουσε με το αυτοκίνητό του σε μία μοτοσικλέτα στη νεκρή ζώνη, τραυματίζοντας τον οδηγό της, Τούρκο πολίτη, και στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και σταμάτησε όταν χτύπησε στις μπάρες και σε ένα φορτηγό με ξένες πινακίδες στο σημείο όπου γίνεται ο έλεγχος των φορτηγών οχημάτων.

Στην τουρκική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου βγήκε στη συνέχεια από το όχημά του κρατώντας ένα αιχμηρό αντικείμενο και κινούμενος απειλητικά κατά των αστυνομικών. Σημειώνεται, επίσης, ότι οι αστυνομικοί έριξαν δύο προειδοποιητικές βολές στον αέρα και στη συνέχεια τον ακινητοποίησαν πυροβολώντας και τραυματίζοντάς τον στο δεξί πόδι. Τουρκική αστυνομική πηγή, ερωτηθείσα σχετικά, ανέφερε ότι το «αιχμηρό αντικείμενο» ήταν ένα τσεκούρι.

Ο Έλληνας οδηγός συνελήφθη, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει ιστορικό ψυχικών διαταραχών.

Για την υπόθεση έχει επιληφθεί το Προξενείο στη Ελλάδας στην Αδριανούπολη, ενώ ο Έλληνας πρόξενος εκλήθη στη νομαρχία της Αδριανούπολης προς ενημέρωση. Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ενημέρωσαν σχετικά και το Κοινό Κέντρο Επαφής στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας για την αστυνομική και τελωνειακή συνεργασία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζαμί στην Κωνσταντινούπολη
ΔΙΕΘΝΗ

Βεβήλωση ελληνικού κοιμητηρίου στην Κωνσταντινούπολη - Τέσσερις συλλήψεις

Το Τμήμα Δημόσιας Τάξης της Ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η παράνομη ανασκαφή έγινε περίπου στις 4:50 το πρωί, στις 23 Αυγούστου, και διαπιστώθηκε ότι σκάφτηκε λάκκος 6 μέτρων.
Ντόρα Μπακογιάννη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή συνεδρίαση Βουλής και Ιταλικής Γερουσίας για Τουρκία – Μπακογιάννη: Δεν αγνοούμε τις εξελίξεις

Ελλάδα και Ιταλία επιβεβαίωσαν τον στρατηγικό τους ρόλο ως πυλώνες σταθερότητας στη Μεσόγειο, κατά τη συνάντηση επιτροπών Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων των δύο χωρών, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας τους στις σύγχρονες προκλήσεις.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Το καλώδιο πρέπει να προχωρήσει, όχι μόνο επικοινωνία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως μετά την εισβολή του Πούτιν χάθηκαν ευκαιρίες για ενίσχυση της αλληλεγγύης στα σύνορα ΕΕ, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ανάδειξης των ιδιαιτεροτήτων της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις με ΕΕ και ΗΠΑ για Τουρκία.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Η Ελλάδα ανήκει στις πιο ασφαλείς χώρες της Ευρώπης

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε πως η Ελλάδα παραμένει μια από τις ασφαλέστερες χώρες της Ευρώπης, χάρη στη διαχείριση συνόρων, τα αμυντικά έργα και τη συνεργασία με την Τουρκία για τη μετανάστευση, παρά τις διεθνείς προκλήσεις.
Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στα Χανιά για ναρκωτικά και οπλοκατοχή

Στα Χανιά συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, 30 και 31 ετών, για κατοχή ναρκωτικών και οπλισμού. Στην κατοχή τους βρέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, χρήματα, μαχαίρι και ζυγαριά, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητό τους.