ΓΔ: 1403.17 0.36% Τζίρος: 77.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Πυροσβεστική: Πόσα εναέρια μέσα επιχείρησαν στην πυρκαγιά της Αττικής

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στις 11/8 ήταν 29 εναέρια μέσα, την επόμενη ημέρα ενεργούσαν 36 εναέρια μέσα, ενώ σήμερα από το πρωί κάνουν ρίψεις 20 εναέρια μέσα. Ερωτηματικά για το πρωί της 12ης Αυγούστου.

Τον ακριβή αριθμό των πτητικών μέσων τα οποία συνέδραμαν στην προσπάθεια κατάσβεσης του τεράστιου μετώπου της πυρκαγιάς που έπληξε τη Βορειανατολική Αττική, ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, αν και για την κρίση ημέρα της 12ης Αυγούστου, όπου η φωτιά ξέφυγε από τον έλεγχο δίνει στοιχεία μόνο για τις απογευματινές ώρες. 

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Σύμφωνα με τα τηρούμενα αρχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, αναφορικά με την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναερίων μέσων τις ημέρες της πυρκαγιάς στο Βαρνάβα Αττικής, επιχείρησαν:

  • Στις 11 Αυγούστου: 29 εναέρια μέσα (14 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα)
  • Στις 12 Αυγούστου: 36 εναέρια μέσα (17 αεροσκάφη και 19 ελικόπτερα)
  • Στις 13 Αυγούστου, από το πρώτο φως έως τις 13:00: 20 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα)

Τα εναέρια μέσα επιχειρούσαν στην πυρκαγιά “σε κύκλους”. Που σημαίνει ότι δεν επιχειρούσαν όλα ταυτόχρονα την ίδια χρονική στιγμή, καθώς κάποια έκαναν ρίψεις και κάποια άλλα είτε ανεφοδιάζονταν με καύσιμα είτε τροφοδοτούνταν με νερό προκειμένου να επιχειρήσουν ξανά στο πεδίο. Χθες Δευτέρα, 12 Αυγούστου, το χρονικό διάστημα από τις 19:30 έως τις 21:00 επιχειρούσαν σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς 20 εναέρια μέσα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πύρινο κλοιό η Αττική, συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχειρούν 702 πυροσβέστες με 27 ομάδες δασοκομάντος, 199 οχήματα και εθελοντές, ενώ από αέρος επιχειρούν 35 εναέρια μέσα. Ξέσπασε φωτιά και στην Τερψιθέα Γλυφάδας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποια είναι τα κυριότερα μέτωπα των πυρκαγιών που κυκλώνουν την Αττική

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Αττική εν μέσω σφοδρών ανέμων, που δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών από πυροσβέστες και εθελοντές. Οι τρέχοντες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκκενώσεις περιοχών στα Άνω Βριλήσσια, προληπτικά και το Αμ. Φλέμινγκ

Οι κάτοικοι της περιοχής Κρασά στα Άνω Βριλήσσια καλούνται μέσω του «112» να απομακρυνθούν προς κεντρικά Βριλήσια ή προς Χαλάνδρι. Οι Αρχές προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ».