ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Σε ποιες περιοχές θα υπάρχει αύριο Σάββατο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπει αυξημένο κίνδυνο στις περιοχές Σάμου, Ικαρίας, Χίου και της Περιφέρειας Κρήτης. Συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο στην Περιφέρεια Κρήτης και σε περιοχές του βόρειου Αιγαίου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας, ΠΕ Χίου)
  • Περιφέρεια Κρήτης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπειρίες Ελλήνων και Γάλλων πυροσβεστών σε Δυτ. Αττική και Νότια Γαλλία

Έλληνες και ξένοι πυροσβέστες περιγράφουν την εμπειρία τους από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2026, φέρνοντας στο προσκήνιο τη συνεργασία και τα κοινά στοιχεία που αντιμετώπισαν σε Ελλάδα και Γαλλία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.
ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης αυτοθαυμάζεται ενώ η χώρα θρηνεί πυροσβέστες

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αυτοθαυμασμό εν μέσω καταστροφών και απωλειών, ασκεί κριτική στη διαχείριση της Πολιτικής Προστασίας και ζητά ουσιαστικό σχεδιασμό και στήριξη στους πληγέντες, πέραν του 112.
Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντογεώργης: Σημαντικό και κρίσιμο το έργο της Πυροσβεστικής

Ο Θ. Κοντογεώργης αναφέρθηκε στον συντονισμό κυβέρνησης και πυροσβεστικού σώματος για τις φωτιές, τονίζοντας τη σημασία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, ενώ για τον ΔΕΔΔΗΕ τόνισε ότι η δικαιοσύνη θα αποδώσει ευθύνες όπου χρειαστεί.
Λιμάνι Ρόδου άγαλμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Σε συναγερμό οι αρχές για πυρκαγιές λόγω υψηλού κινδύνου

Η Ρόδος παραμένει σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. Όλες οι υπηρεσίες συνεργάζονται και διατηρούν περιπολίες, ενώ παρά τη μείωση του κινδύνου, δεν υπάρχει εφησυχασμός και η ετοιμότητα παραμένει υψηλή.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Πολιτική Προστασία: Έκκληση για επαγρύπνηση λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Ισχυρή έκκληση για επαγρύπνηση και αποφυγή επικίνδυνων δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο απευθύνει το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς αύριο σε Κεντρική Μακεδονία, ιδιαίτερα Θεσσαλονίκη και Κιλκίς.