ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
DYPA, DIPA, YPOYRGEIO ERGASIAS
Πηγή: Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Σε λειτουργία από σήμερα ο νέος ιστότοπος των Σχολών της ΔΥΠΑ

«Η δημιουργία του νέου site έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά από πρωτοβουλίες ώστε να ενισχύσουμε και να αναδείξουμε τις ευκαιρίες επαγγελματικής εκπαίδευσης» ανέφερε ο διοικητής της ΔΥΠΑ.

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα ο νέος ιστότοπος των Σχολών της ΔΥΠΑ (schools.dypa.gov.gr), ο οποίος είναι αφιερωμένος αποκλειστικά στα προγράμματα σπουδών και στις δράσεις που υλοποιούνται στις 87 σχολές που λειτουργεί η ΔΥΠΑ σε περισσότερες από 20 πόλεις της χώρας.

«Η δημιουργία του νέου site έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει τα τελευταία χρόνια ώστε να ενισχύσουμε και να αναδείξουμε τις ευκαιρίες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που προσφέρουν οι Σχολές της ΔΥΠΑ» ανέφερε σε δήλωσή του ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης προσθέτοντας πως «το schools.dypa.gov.gr σχεδιάστηκε με στόχο να παρέχει την καλύτερη πηγή ενημέρωσης των νέων, των γονιών και όλων όσοι αναζητούν αξιόπιστες αλλά και εντελώς δωρεάν σπουδές, ειδικά σε σύγχρονες ειδικότητες που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας και οδηγούν σε γρήγορη απορρόφηση σε σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

Στόχος, όπως υπογράμμισε, είναι «αφενός να εξασφαλίσουμε ότι όλοι οι πολίτες μπορούν να βρουν μέσω της ΔΥΠΑ πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση και κατάρτιση, αφετέρου να έχουν άμεση, ολοκληρωμένη και φιλική ενημέρωση για τις σύγχρονες επιλογές που παρέχουν οι Σχολές μας. Συμβαδίζοντας με τις ανάγκες συνεχούς επανειδίκευσης, θέτουμε στη διάθεση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων όλα τα μέσα που διαθέτουμε και στηρίζουμε το όραμά τους για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία».

Μέσω της νέας ιστοσελίδας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για όλα τα θέματα που αφορούν τις δωρεάν σπουδές και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης και ανέλιξης που παρέχουν οι σχολές της ΔΥΠΑ, με άμεσο και φιλικό τρόπο.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να βρουν εύκολα και γρήγορα όλες τις πληροφορίες για τις ειδικότητες που μπορούν να σπουδάσουν οι νέοι και οι νέες στις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας, στις 7 Πειραματικές ΕΠΑΣ (ΠΕΠΑΣ), καθώς και στις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) της ΔΥΠΑ.

Τέλος, στο νέο ιστότοπο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα νέα που αφορούν σε εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες των σχολών της ΔΥΠΑ στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην διενέργεια εξετάσεων με φυσική παρουσία εμμένει η Νομική Σχολή του ΑΠΘ

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «οι διαδικτυακές εξετάσεις των Νομικών μαθημάτων δεν εγγυώνται τον αδιάβλητο και ουσιαστικό έλεγχο των γνώσεων» και καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να άρουν άμεσα την κατάληψη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας για τις καταλήψεις

Στο εισαγγελικό στόχαστρο τίθενται, πλην των καταληψιών, ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και των αρμόδιων εκ μέρους των πρυτανικών αρχών ως προς τις ενέργειες που έκαναν ή όχι για την αποτροπή των καταλήψεων.
Sxoleio, Panelladikes
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύρυνση συνεργασίας ΔΥΠΑ - ΤΑΙΠΕΔ για εκσυγχρονισμό 300 εργαστηρίων ΕΠΑΣ

Η πρωτοβουλία αποτελεί σημαντικό μέρος της στρατηγικής του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της ΔΥΠΑ για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.