ΓΔ: 1452.27 0.37% Τζίρος: 26.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:29:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας, υψηλός κίνδυνος σήμερα

Όλο το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη για να περιορίσουν λίγες διάσπαρτες εστίες καθώς και να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα.

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά δεν έχει ενεργό μέτωπο. Όλο το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη για να περιορίσουν λίγες διάσπαρτες εστίες καθώς και να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις παραμένουν στο σημείο ενώ από το πρώτο φως της ημέρας στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και εναέρια μέσα με ρίψεις νερού. Ειδικότερα επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 37 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω φωτιά εκδηλώθηκε χθες γύρω στις 11.42 και αναπτύχθηκε σε πολύ πυκνό πευκοδάσος, χωρίς ωστόσο να απειλήσει κατοικίες.

Κατά την κατάσβεσή της τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών ένας πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης με καταγωγή από το Σοφικό Κορινθίας, ο οποίος επιχείρησε μαζί με τους συναδέλφους του εθελοντικά καθώς δεν είχε βάρδια, υπέστη καρδιακό επεισόδιο και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αττικής.

Σημειώνεται ότι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα για αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Ειδικότερα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Ξάνθης)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
  • Περιφέρεια Κρήτης

Παράλληλα η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Πελοπόννησο και Κρήτη

Η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών.