ΓΔ: 1446.92 -0.17% Τζίρος: 79.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
Φωτο αρχείου: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μαίνεται ανεξέλεγκτη φωτιά στο Σοφικό, τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες

Πάνω από 100 πυροσβέστες και 19 εναέρια μέσα επιχειρούν στην Κόρινθο. Δεν διεξάγονται διελεύσεις οχημάτων, από και προς το ελληνικό έδαφος, μέσω του Τελωνείου Ευζώνων λόγω φωτιάς.

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη δασική φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σοφικό στην Κόρινθο, δίπλα στην εθνική οδό  Επιδαύρου - Κορίνθου κατά την κατάσβεση της οποίας τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι μήνυμα από το 112 ήχησε καλώντας τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Οι πυροσβέστες, που τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, φέρουν ελαφρά εγκαύματα και έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Οι πυροσβέστες την χαρακτηρίζουν ως «δύσκολη πυρκαγιά» καθώς έχει αποκτήσει μεγάλη έκταση το συγκεκριμένο μέτωπο. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν απειλείται οικιστικό κομμάτι.

Η φωτιά κατευθύνεται νότια κάτω από το Σοφικό και ξεκίνησε από ελαιόδεντρα στο ύψος μίας ταβέρνας και έλαβε πολύ γρήγορα διαστάσεις. 

Περαιτέρω ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο και συγκεκριμένα 120 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (συμπεριλαμβανομένων και 10 πυροσβεστών από τη Μολδαβία στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας) και 32 οχήματα και από αέρος 19 εναέρια μέσα (13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό). Συντρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Έκλεισε το Τελωνείο των Ευζώνων

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη στους Τσολιάδες Κιλκίς, κοντά στα σύνορα Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας και τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, ο οποίος έκλεισε προληπτικά λόγω καπνού.

Από και προς το ελληνικό έδαφος, μέσω του Τελωνείου των Ευζώνων, δεν διεξάγονται διελεύσεις οχημάτων. Οι τελωνειακές αρχές της γειτονικής χώρας έκλεισαν την είσοδο προς το ελληνικό έδαφος για να αντιμετωπιστεί η φωτιά και εφόσον οι ελληνικές αρχές ανάψουν το «πράσινο φως» θα αποκατασταθεί η λειτουργία στο συνοριακό πέρασμα προς τη χώρα μας.

Η φωτιά, σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, καίει αγροτοδασική και χορτολιβαδική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 39 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα, με 12 υδροφόρα οχήματα, ενώ ελικόπτερο πραγματοποιεί συνεχείς ρίψεις από αέρος.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης στο σημείο αποφασίστηκε να κλείσει η ΠΑΘΕ, από το ύψος της γέφυρας Πολυκάστρου μέχρι το τελωνείο των Ευζώνων, και η κυκλοφορία για τα οχήματα που κινούνται προς τα βόρεια σύνορα διεξάγεται μέσω του Πολυκάστρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στην περιφέρεια Κρήτης

Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήνυμα του 112 σε κατοίκους της Στιμάγκας Κορινθίας λόγω της πυρκαγιάς

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων, οι 45 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε πυρκαγιές.