ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΜΑΒΙΖ

Αποφασίζει η Επ. Ανταγωνισμού για την υπόθεση της ΜΑΒΙΖ

Στην Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού η υπόθεση της Μακεδονικής Βιομηχανίας Ζωοτροφών, στις 28 Ιανουαρίου απαλλακτική εισήγηση από την υπηρεσία.

Καταγγελίες κατά της Μακεδονικής Βιομηχανίας Ζωοτροφών για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης οι οποίες ερευνήθηκαν από την υπηρεσία και υπάρχει εισήγηση για την απόρριψή τους θα εξετάσει στις 28 Ιανουαρίου η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού. 

Ειδικότερα η Ολομέλεια θα συνεδριάσει για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, εάν συντρέχει παράβαση του άρθρου 2 του ν. 3959/2011, όπως ισχύει, από την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ Α.Ε.» («ΜΑΒΙΖ»), κατόπιν σχετικής καταγγελίας.

Σύμφωνα με την Εισήγηση, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, δεν στοιχειοθετείται επαρκώς κατά νόμο παράβαση του άρθρου 2 ν. 3959/2011 από τη ΜΑΒΙΖ και δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω δράσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην υπό κρίση υπόθεση ως προς την προαναφερόμενη εταιρία με βάση το άρθρο 102 ΣΛΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της διαδικασίας και τις απόψεις των μερών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιτροπή Ανταγωνισμού κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χ. Νικολοπούλου: Ενιαίο πλαίσιο & λιγότεροι περιορισμοί στις επιβατικές μεταφορές

Η Χαρά Νικολοπούλου τόνισε στη Βουλή την ανάγκη για σύγχρονο και ανταγωνιστικό πλαίσιο στις επιβατικές μεταφορές, υπογραμμίζοντας ότι οι ταξιτζήδες και οι οδηγοί ΕΙΧ αποτελούν ενιαίο οικοσύστημα που επηρεάζεται άμεσα από κάθε ρύθμιση.