ΓΔ: 2014.47 0.04% Τζίρος: 199.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

Ποσό 3,4 εκατ. κατέβαλε το Δημόσιο στη Newsphone Hellas

Η καταβολή πραγματοποιήθηκε κατόπιν αντίστοιχης απόφασης που εκδόθηκε από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Το συνολικό ποσό των 3,4 εκατ. ευρώ κατέβαλε το ελληνικό Δημόσιο στην εταιρεία Newsphone Hellas, μετά από αντίστοιχη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, όπως αναφέρει η εισηγμένη σε ανακοίνωσή της. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «το Διοικητικό Συμβούλιο της Newsphone Hellas ανακοινώνει ότι σε εκτέλεση της με αριθμό 1917/2010 Απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών το Ελληνικό Δημόσιο προέβη σε καταβολή του συνολικού ποσού των 3.418.276,51 € από το οποίο και κατόπιν των νομίμων κρατήσεων κατεβλήθη στην Εταιρεία το ποσό των 2.933.519,45 €.

Το ανωτέρω ποσό αναλύεται σε:

Α) ποσό 1.942.977,05 € από το οποίο μετά τις νόμιμες κρατήσεις καταβλήθηκε στην εταιρεία το ποσό του 1.732.625,69 € και αφορά στην εξόφληση κατά κεφάλαιο της με αριθμό 1917/2010 Απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και

Β) ποσό 1.475.299,46 € από το οποίο μετά τις νόμιμες κρατήσεις καταβλήθηκε στην εταιρεία το ποσό του1.200.893,76 € και αφορά στην εξόφληση κατά τόκους της με αριθμό 1917/2010 Απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανωτέρω με αριθμό 1917/2010 Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών είχε αναγνωριστεί η υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου να καταβάλει στην Εταιρεία το ποσό του ενός εκατομμυρίου εννιακοσίων σαράντα δύο χιλιάδων εννιακοσίων εβδομήντα επτά ευρώ και πέντε λεπτών του ευρώ (1.942.977,05 €) πλέον των αναλογούντων τόκων για το πρόσθετο – συμπληρωματικό έργο στα πλαίσια της από 02.08.2002 σύμβασης μεταξύ της εταιρείας και του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α.».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναγνωρίστηκαν οφειλές 3,36 εκατ. ευρώ του Δημοσίου προς τη Newsphone

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών αναγνώρισε οφειλές του Δημοσίου ύψους 3,36 εκατ. ευρώ προς την Newsphone. Με ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι το δικαστήριο απέρριψε την αγωγική απαίτηση της για συμπληρωματικό έργο 6,111 εκατ. ευρώ.
Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Πυροσβεστικό Σώμα προσλαμβάνει 15 τεχνικούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το Πυροσβεστικό Σώμα προκηρύσσει διαγωνισμό για 15 θέσεις τεχνικών ειδικοτήτων, ενισχύοντας τα συνεργεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Αιτήσεις και όροι συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα του Σώματος.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Νέα μέτρα για πιο φιλικό και αποτελεσματικό Δημόσιο

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε τις επόμενες κινήσεις για ένα πιο φιλικό κράτος προς τους πολίτες, δίνοντας έμφαση στη μείωση γραφειοκρατίας και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Παράκτιο πλοίο ΛΣ 910
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ορκωμοσία 14 νέων αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή πραγματοποίησε την ορκωμοσία 14 νέων αξιωματικών. Ο Γ.Γ. Ναυτιλίας Ευάγγελος Κυριαζόπουλος τόνισε τον ρόλο τους στην ασφάλεια και τη διαφάνεια του Σώματος.