ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Zeus Capital

Κοινή επένδυση της Zeus Capital με την κινεζική Fosun στη Ρουμανία

Η αξία της αγοράς του συγκροτήματος γραφείων στο Βουκουρέστι ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιο του ομίλου Zeus στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Το συγκρότημα γραφείων Floreasca Park στο Βουκουρέστι, είναι  η νέα από κοινού επένδυση της Zeus Capital και της Κινεζικής FOSUN μέσω της εταιρίας της Resolution Property. Με βάση τις πληροφορίες της αγοράς, η αξία του ακίνητου ξεπερνά τα 100 εκ ευρώ.  Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης επενδυτικής στρατηγικής του ομίλου Zeus του οποίου το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη περιλαμβάνει επενδύσεις σε μεγάλα συγκροτήματα γραφείων και άλλων ακινήτων στη Βουδαπέστη, στη Βαρσοβία, στο Βουκουρέστι και στη Σόφια.

Το νεοαποκτηθέν συγκρότημα συνολικού εμβαδού 42.000 τ.μ. κατασκευάστηκε το 2013 από την Portland Trust και πληροί τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές προδιαγραφές για το περιβάλλον και την βιωσιμότητα. Είναι μισθωμένο σε μεγάλες Ευρωπαϊκές και διεθνείς εταιρίες, όπως η Oracle, η  Allianz, η Kellogg, η Ursus, η BASF και άλλες. Πωλητής είναι η GLL real estate μέλος του Macquire Group.

O Πρόεδρος του ΔΣ & CEO του Ομίλου Zeus, κ Στέλιος Ζαββός δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την νέα μας επένδυση στο συγκρότημα Floreasca Park στο Βουκουρέστι. Η ποιότητα του νέου συγκροτήματος γραφείων, οι εξαιρετικές αποδόσεις, η συνεργασία με επίλεκτους διεθνείς επενδυτές σε μια ακόμα επένδυση της Zeus επιβεβαιώνουν την δυναμική πορεία και την επιτυχή στρατηγική  του ομίλου για τις επόμενες προκλήσεις. Η νέα απόκτηση είναι το αποτέλεσμα συνεργειών που βασίζονται στη σκληρή δουλειά ικανών συνεργατών και στην εμπιστοσύνη των επενδυτών μας, στοιχεία που διασφαλίζουν την επιτυχή πορεία του Ομίλου Zeus».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

AS Company
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

AS Company: Με παιχνίδια made in Greece κερδίζει μερίδια αγοράς

Με εξαγορές σημάτων για τη βρεφική ηλικία και δικά της προϊόντα για εφήβους η εταιρεία ενισχύει το τζίρο της, ενώ επεκτείνεται στη Ρουμανία. Επενδύει και στο real estate εξαγοράζοντας οικόπεδα σε Ελούντα και Πλάκα στην Κρήτη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η αναγκαία «θυσία» του Οδ. Αθανασίου για μια νέα «πνοή» στο Ελληνικό

Η αλλαγή ηγεσίας στη Lamda, με την αποχώρηση του CEO Οδ. Αθανασίου, σηματοδοτεί στροφή στην υλοποίηση της μεγάλης επένδυσης του Ελληνικού, με τις καθυστερήσεις και τα ανοιχτά μέτωπα να ανεβάζουν τον πήχη για τη νέα διοίκηση.
Πολυκατοικίες Αθήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στεγαστικό: 11 νέα μέτρα για προσιτή στέγη με 500 εκατ. ευρώ για ανακαινίσεις

Η κυβέρνηση προωθεί άμεσα ανακαινίσεις κατοικιών, φορολογικά κίνητρα για μακροχρόνιες μισθώσεις και περιορισμούς στις βραχυχρόνιες, ενώ προβλέπονται νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙΙ» και ενίσχυση της επιστροφής ενοικίου από τον Νοέμβριο.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη ανησυχία της Ελλάδας για τη φονική επίθεση σε πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

Η Ελλάδα εκφράζει έντονη ανησυχία για τη φονική επίθεση σε εμπορικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα, τονίζοντας την ανάγκη ασφάλειας για τα πληρώματα και ελευθερίας στη ναυσιπλοΐα. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού ναυτικού.
δεξαμενόπλοιο Αφραμαξ στη Μαύρη Θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στη Μαύρη Θάλασσα: Πλοίο εξέπεμψε SOS, ένας νεκρός, τρεις αγνοούμενοι

Ένας νεκρός και τρεις αγνοούμενοι μετά από σήμα κινδύνου πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσαν οι ρουμανικές αρχές. Διασώθηκαν εννέα άτομα. Τρία μέλη του πληρώματος παραμένουν αγνοούμενα. Το πλοίο έφερε σημαία Κομόρες.
Ελληνική Στατιστική Αρχή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: 4,8% άνοδος στο κόστος νέων κατοικιών το γ’ τρίμηνο 2026

Αύξηση 3,5% σημείωσε ο δείκτης τιμών νέων κτιρίων κατοικιών το γ' τρίμηνο 2026 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2025, ενώ ο δείκτης κόστους κατασκευής αυξήθηκε 4,8% λόγω ανόδου σε τιμές υλικών (5,1%) και εργασίας (4,3%).