ΓΔ: 2500.79 2.08% Τζίρος: 376.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02

Φυσικό Αέριο: Άνοδος 33% στα EBITDA το 2025, συνεχίζεται η δυναμική και το 2026

Βάσει των στοιχείων έως τέλη Μαΐου, το EBITDA είχε 57% αύξηση ενώ τα καθαρά κέρδη ήταν εντυπωσιακά αυξημένα κατά 80% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τα αποτελέσματα του 2025 αλλά και τα πρώτα στοιχεία του 2026 είναι πολύ ενθαρρυντικά και δείχνουν μία σταθερή πορεία για το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, το 2025 διατήρησε ισχυρές ταμειακές ροές (αύξηση 24% στο EBITDA) και κατέγραψε 33% αύξηση στα καθαρά μας κέρδη.

Η εικόνα αυτή ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο το 2026, καθώς βάσει των στοιχείων έως τέλη Μαΐου, το EBITDA είχε 57% αύξηση ενώ τα καθαρά κέρδη ήταν εντυπωσιακά αυξημένα κατά 80% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία, «η πορεία αυτή δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της συνεπούς, νοικοκυρεμένης και μακροπρόθεσμης στρατηγικής που επιλέξαμε να εφαρμόσουμε.

Μια στρατηγική, η οποία μας οδήγησε σε ένα ακόμα κερδοφόρο 2025 - διατηρώντας θετικό πρόσημο για την εταιρεία μας για 9η συνεχόμενη χρονιά - ενώ η ίδια δυναμική συνεχίζεται και το πρώτο πεντάμηνο του 2026.

Όσον αφορά τα οικονομικά κι εμπορικά μας αποτελέσματα παραμένουμε προσηλωμένοι στην αρχή της κερδοφόρου ανάπτυξης, επενδύοντας κυρίως στην ποιότητα και όχι τόσο στην ποσότητα του χαρτοφυλακίου μας.

Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν την ορθότητα της στρατηγικής μας επιλογής να επικεντρωθούμε στη δημιουργία ενός υγιούς και βιώσιμου χαρτοφυλακίου πελατών στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.

Συνειδητά επιλέξαμε να μην ακολουθήσουμε πρακτικές που θα αύξαναν την πελατειακή μας βάση εις βάρος της κερδοφορίας και της οικονομικής υγείας της εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτό προχωρήσαμε σε αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου μας, επιλέγοντας να μη διατηρήσουμε ζημιογόνες συμβάσεις λιανικής B2C, καθώς ήδη γνωρίζαμε ότι η διατήρηση ενός μη βιώσιμου μεριδίου αγοράς δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη επένδυση και δεν εξυπηρετεί τους στρατηγικούς μας στόχους.

Η στρατηγική αυτή απέδωσε ουσιαστικά αποτελέσματα. Στο τέλος του 2025 αυξήσαμε κατά 36% την πελατειακή μας βάση στους μεγάλους πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας».

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ και του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, το μερίδιό της στη Μέση Τάση διαμορφώθηκε στο 9,22%, κατατάσσοντάς μας στην τρίτη θέση της αγοράς (στην κατάταξη των εναλλακτικών).

«Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η πορεία μας στην αγορά φυσικού αερίου για μεγάλους πελάτες, όπου πετύχαμε αύξηση της πελατειακής μας βάσης κατά 174%.

Τα αποτελέσματα αυτά μας δίνουν τη βεβαιότητα ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Με συνέπεια, πειθαρχία και προσήλωση στη στρατηγική μας, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε μια ανάπτυξη που δημιουργεί διαχρονική αξία για τους πελάτες, την εταιρεία και τους ανθρώπους μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κόστος ενέργειας λαμπτήρας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ασπίδα» οι ΑΠΕ στο ακριβό αέριο, «κράτησαν» τη χονδρική τιμή ρεύματος

Η μέση χονδρική τιμή ρεύματος τον Απρίλιο διαμορφώνεται στα 98,08 ευρώ/MWh, με τις ΑΠΕ να περιορίζουν τις πιέσεις από το ακριβό φυσικό αέριο. Τι σημαίνει αυτό για τις χρεώσεις στα πράσινα τιμολόγια του Μαϊου.
Πύργος ηλεκτρικής ενέργειας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ράλι των τιμών καυσίμων βγάζει από το συρτάρι τα μέτρα στήριξης του 2022

Η κυβέρνηση καταρτίζει προληπτικό σχέδιο αντιμετώπισης των ανατιμήσεων στα καύσιμα με επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, fuel pass, αλλά και φορολόγηση υπερκερδών, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί.
Μίλτος Ασλάνογλου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ασλάνογλου (ΕΣΠΕΝ): Τι μας «έρχεται» στις τιμές ρεύματος λόγω Μέσης Ανατολής

Ο Μίλτος Ασλάνογλου, Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Συνδέσμου Προμηθευτών Ενέργειας, σε συνέντευξή του στο BD εξηγεί πώς επηρεάζει η κρίση στη Μέση Ανατολή τις τιμές ρεύματος, γιατί το φυσικό αέριο παραμένει απαραίτητο και πώς θα μειωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος.