ΓΔ: 1984.38 -0.70% Τζίρος: 74.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:59:40
Φώτο: Shuttertock

Η Ελλάδα «θησαυρός» για την Premier Capital το 2019

Η μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων, της τάξης του 23,4%, εμφανίστηκε στα εστιατόρια McDonald's που λειτουργούν στην Ελλάδα, με τα συνολικά κέρδη προ φόρων του ομίλου να φθάνουν στα 28 εκατ. ευρώ.

Κέρδη προ φόρων ύψους 28 εκατ. ευρώ παρουσίασε η Premier Capital, Developmental Licensee της McDonald’s σε έξι ευρωπαϊκές αγορές με έδρα τη Μάλτα, για τη χρονιά που έκλεισε στις 31 Δεκεμβρίου 2019, έναντι των 23 εκατ. ευρώ για τη χρονιά 2018. Το 2019, ο όμιλος κατέγραψε αύξηση κύκλου εργασιών κατά 16,2% και πραγματοποίησε έσοδα της τάξης των 341 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, χάρη σε μια ομάδα άνω των 8.800 ανθρώπων σε 156 εστιατόρια στην Ελλάδα, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα και Ρουμανία, η Premier Capital εξυπηρέτησε 131 εκατομμύρια πελάτες πέρυσι, 11 εκατομμύρια περισσότερους από το 2018, θέτοντας ξανά νέα υψηλά ρεκόρ επισκεπτών για τον όμιλο.

Όλες οι αγορές σημείωσαν σημαντική αύξηση και επιτάχυνση πωλήσεων, με την Ελλάδα να καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό 23,4% σε σχέση με το 2018, και ακολουθούν η Ρουμανία (18,7%), η Λετονία (12,2%), η Λιθουανία (10,1%), η Εσθονία (8,2%) και η Μάλτα (7,6%). Μέσα στη περσινή χρονιά, η Premier Capital άνοιξε 12 νέα εστιατόρια, συγκεκριμένα 7 στη Ρουμανία, 1 στη Λιθουανία, 1 στη Λετονία και 3 στην Ελλάδα, ενώ 2 εστιατόρια του δικτύου έκλεισαν.

Περαιτέρω, 32 υφιστάμενα εστιατόρια ανακαινίστηκαν, φέρνοντας τον συνολικό αριθμό των ανακαινίσεων στα 97. Τα ανανεωμένα εστιατόρια ενσωματώνουν τις πιο πρόσφατες υπηρεσίες και ψηφιακές πλατφόρμες της McDonald’s, επιτρέποντας τη λειτουργία του table service (εξυπηρέτηση στο τραπέζι) και των kiosks αυτόματης παραγγελίας. Επιπλέον, έως το τέλος του 2019, συνολικά 87 εστιατόρια προσφέρουν την υπηρεσία McDelivery.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η προοπτική του 2020 επηρεάζεται από την πανδημία COVID-19. Οι λειτουργίες έχουν περιοριστεί σε συμμόρφωση με τα μέτρα που έχουν λάβει οι τοπικές υγειονομικές αρχές τις τελευταίες εβδομάδες. Ορισμένα εστιατόρια έχουν κλείσει, ενώ τα περισσότερα λειτουργούν με έμφαση στην εξυπηρέτηση των πελατών μέσω των υπηρεσιών take away, McDrive και McDelivery.

Εφαρμόζεται αυστηρός έλεγχος του κόστους, αναθεωρείται ο προϋπολογισμός και αναστέλλεται το επενδυτικό πρόγραμμα. Στις αρχές του 2020, ο όμιλος υπολόγιζε την δημιουργία 12 νέων εστιατορίων, αριθμός που προς το παρόν αναθεωρείται στα 5.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Carpo Abu Dhabi
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Tο success story της ελληνικής Carpo που πήγε από την Κυψέλη στο Άμπου Ντάμπι

Από ένα μικρό κατάστημα ξηρών καρπών στην Κυψέλη το 1991 η Carpo έγινε διεθνές brand γεύσης, ποιότητας και φιλοξενίας φθάνοντας έως τη Μ. Ανατολή. Τα σχέδια επέκτασης σε Κουβέιτ, Κατάρ, Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία.
STOA AGORA
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα εποχή για τη Στοά Αρσακείου και αναγέννηση του κέντρου της Αθήνας

Με επένδυση 20 εκατ. ευρώ, η Legendary Food δίνει νέα πνοή στη Στοά Αρσακείου, δημιουργώντας έναν πολυχώρο φιλοδοξώντας να συνδέσει πολιτισμό, γεύση και εμπορική δραστηριότητα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.