ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Τα πρώτα δάνεια με επιδότηση τόκων ενέκριναν οι τραπεζες

H Τράπεζα Πειραιώς ενέκρινε τα πρώτα 243 δάνεια σε επιχειρήσεις ενώ και η Eurobank προχώρησε στην έγκριση των πρώτων 46 δανείων.

Άρχισαν οι εγκρίσεις δανείων στο πλαίσιο του προγράμματος της δράσης Επιχειρηματική Χρηματοδότηση ΤΕΠΙΧ ΙΙ από τις τράπεζες μέσω του οποίου παρέχεται κεφάλαιο κίνησης με επιδότηση επιτοκίου σε επιχειρήσεις.

Ήδη, η Τράπεζα Πειραιώς ενέκρινε τα πρώτα 243 δάνεια, με συνολικό ύψος που υπερέβη τα 28 εκ.ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΠΙΧ ΙΙ. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει δεχθεί το 44% των συνολικών αιτημάτων που έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα και προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην αξιολόγησή τους για την παροχή ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν υποστεί πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας.

Η Eurobank προχώρησε στην έγκριση των πρώτων 46 δανείων ύψους 5,5 εκατ. ευρώ για επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος της δράσης Επιχειρηματική Χρηματοδότηση ΤΕΠΙΧ ΙΙ. «Στηρίζουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας που έχει πληγεί λόγω του Covid-19 και κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τράπεζες
ΑΓΟΡΕΣ

DBRS: Ισχυρές οι ελληνικές τράπεζες με κέρδη 2,4 δισ. και ανθεκτικά μεγέθη

Οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ισχυρές παρά τους γεωπολιτικούς κινδύνους με υψηλή κερδοφορία, αύξηση εσόδων, περιορισμό του πιστωτικού κινδύνου και σταθερή ποιότητα ενεργητικού, σύμφωνα με τη Morningstar DBRS.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: 160 εκατ. ευρώ από τράπεζες για αναβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε δωρεά 160 εκατ. ευρώ από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες για τη ριζική ανακαίνιση και αναβάθμιση των υποδομών στα ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και ΕΜΠ της χώρας μας.
Άτομα των τραπεζών σε προσφορά ελικοπτέρου
ESG

Δύο νέα ελικόπτερα στο ΕΚΑΒ από δωρεά των τεσσάρων συστημικών τραπεζών

Στο ΕΚΑΒ παραδόθηκαν δύο υπερσύγχρονα ελικόπτερα Leonardo AW139, δωρεά των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, παρουσία του Υπουργού Υγείας. Τα ελικόπτερα θα ενισχύσουν τις αεροδιακομιδές σε όλη τη χώρα.
MARKET MAKER

Οι προσδοκίες για το 2026, τι συμβαίνει στα νερά και τα «μικρά» που λάμπουν

Bullish οι επενδυτές για τις αναδυόμενες αγορές, θα αυξηθούν τα τιμολόγια των εταιρειών ύδρευσης, επιστρέφουν σήμεραοι μετοχές της Eurobank, εκτός προσωρινά οι μετοχές της Πειραιώς και στο βάθος rebalancing.