Το πρώτο κάλεσμα της για διακοπές στην Ελλάδα έκανε το περιοδικό Vogue, δημοσιεύοντας κατάλογο με τις καλύτερες παραλίες για το 2023. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοφιλές περιοδικό, «η Ελλάδα που είναι γεμάτη κολπίσκους με γαλαζοπράσινα νερά, βρίσκεται ξανά και ξανά στην κορυφή της λίστας με τους πιο ποιοτικούς διεθνείς προορισμούς». Η λίστα του Vogue έχει «άρωμα» Κρήτης με τρεις παραλίες, τη μοναδική λιμνοθάλασσα του Μπάλου, το εξωτικό Ελαφονήσι και τα Σεϊτάν Λιμάνια.
Οι δημοσιογράφοι του γαλλικού μέσου μόδας ξεχωρίζουν την παραλία Περιβολιού στη Σκόπελο που σαγηνεύει με τα σμαραγδένια νερά και την αναζωγονητική ηρεμία της, καθώς και το Αλυκό στη Νάξο που διαθέτει άγρια ομορφιά και τιρκουάζ νερά. Τα Επτάνησα εκπροσωπούνται επάξια με το μοναδικό Ναυάγιο, το παραδεισένιο Πόρτο Κατσίκι, τον φωτογενή Μύρτο, το Γιδάκι και το Βουτούμι.
Από τον κατάλογο δεν θα μπορούσαν να λείπουν το ονειρικό Σαρακήνικο, τα Λαλάρια, η «κόκκινη» παραλία της Σαντορίνης και η «εξωπραγματική» Βοϊδοκοιλιά. Να σημειωθεί ότι ένας στους τρεις αλλοδαπούς επισκέπτες της Κρήτης πάνε στον Μπάλο. Ο Μπάλος είναι λιμνοθάλασσα, η οποία βρίσκεται στη χερσόνησο της Γραμβούσας, στο βορειοδυτικό άκρο της Κρήτης. Βρίσκεται ανάμεσα στη χερσόνησο της Γραμβούσας με τον ορεινό όγκο του Γεροσκίνου και τη βραχώδη χερσόνησο Τηγάνι. Χαρακτηρίζεται από αβαθή νερά και λευκή άμμο, η οποία κατά σημεία είναι ροζ λόγω των θρυμματισμένων οστράκων και κοραλλιών.
Ο Μπάλος είναι προσβάσιμος ακτοπλοϊκώς, οδικώς και με πεζοπορία. Υπάρχει οργανωμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Καστέλι Κισσάμου, με πλοιάρια τα οποία επισκέπτονται επίσης την Ήμερη Γραμβούσα. Τη χερσόνησο της Γραμβούσας διασχίζει κατά μήκος χωματόδρομος ο οποίος αρχίζει από την Καλυβιανή Χανίων και μετά από δέκα χιλιόμετρα φτάνει σε χώρο στάθμευσης. Στη συνέχεια η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με κατηφορικό μονοπάτι το οποίο προσφέρει πανοραμική θέα της λιμνοθάλασσας.
Η κατάβαση διαρκεί 10 με 20 λεπτά. Ακόμα, η πρόσβαση από την Καλυβιανή Χανίων διαθέτει μονοπάτια πεζοπορίας, τα οποία περνούν μέσα από τη Γραμβούσα ή το Γερόσκινο. Έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από το ΜΑΙΧ και το Πολυτεχνείο Κρήτης για τον τουρισμό στην Κρήτη, έδειξε ότι ένας στους τρεις αλλοδαπούς επισκέπτες της Κρήτης που χρησιμοποίησαν ως πύλη εξόδου το αεροδρόμιο των Χανίων είχαν επισκεφτεί τον Μπάλο.