ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βολισσός Χίος πανοραμική
Η Βολισσός στη Χίο με το μεσαιωνικό κάστρο της και εντυπωσιακό ουρανό.

ΕΟΤ: Ελληνικοί προορισμοί προβλήθηκαν στο Παρίσι μέσω Tourism Open Days

Περιφέρειες, δήμοι και ένας ξενοδοχειακός όμιλος παρουσίασαν τις προτάσεις τους σε πάνω από 80 επαγγελματίες του τουρισμού στη Γαλλία, ενισχύοντας τις συνεργασίες και προβάλλοντας τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρει η Ελλάδα.

Πέντε ελληνικοί προορισμοί και ένας ξενοδοχειακός όμιλος παρουσιάστηκαν στη γαλλική τουριστική αγορά, στο πλαίσιο του επαγγελματικού workshop «Tourism Open Days», που πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2025 σε κεντρικό ξενοδοχείο του Παρισιού.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την εταιρεία «Louder than Horn», σε συνεργασία με την Υπηρεσία ΕΟΤ Γαλλίας και την πρεσβεία της Ελλάδας στη γαλλική πρωτεύουσα, τελώντας υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Κατά τη διάρκεια του workshop, οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Στερεάς Ελλάδας, οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης και Χίου, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) και ο ξενοδοχειακός όμιλος Acrotel είχαν την ευκαιρία να προβάλουν το τουριστικό προϊόν τους σε περισσότερους από 80 Γάλλους τουριστικούς πράκτορες, t.os, δημοσιογράφους και opinion leaders.

Ο σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων και προϊστάμενος του Γραφείου, Μάριος Μαθιουδάκης, καθώς και η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γαλλίας, Έμυ Αναγνωστοπούλου, χαιρέτισαν την εκδήλωση. 

Η κ. Αναγνωστοπούλου εξήρε την πρωτοβουλία και προσκάλεσε τους Γάλλους τουριστικούς πράκτορες να γνωρίσουν τους συγκεκριμένους ελληνικούς προορισμούς, επισημαίνοντας τα αυθεντικά χαρακτηριστικά και τις θεματικές μορφές τουρισμού που προσφέρουν.

Την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης παρουσίασε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Παναγιώτης Αρχοντής, ενώ την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού, Μαριάννα Λιάσκου. Τον Δήμο Αλεξανδρούπολης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πέτρος Κυριακίδης, τον Δήμο Χίου ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Γιώργος Χρηστάκης, την πόλη της Θεσσαλονίκης η διευθύντρια του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Μαρία Πουλουκτσή, και τον όμιλο Acrotel η e-commerce & contracting manager, Μαρία Μπαχάρη.

Ακολούθησαν speed B2B συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των ελληνικών προορισμών και των Γάλλων συμμετεχόντων, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας και την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών σχέσεων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με networking dinner στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία στο Παρίσι. Το δείπνο παρέθεσε ο πρέσβης της Ελλάδας, Αντώνης Αλεξανδρίδης, με ελληνικά εδέσματα που επιμελήθηκε η πρέσβειρα της ελληνικής γαστρονομίας στη Γαλλία, Ντίνα Νικολάου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακρόπολη Αθήνας ηλιοβασίλεμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΟΤ: Προώθηση της Αθήνας στη γαλλική περιοχή Auvergne-Rhône-Alpes

Εκδήλωση του ΕΟΤ προώθησε Αθήνα και ελληνικούς προορισμούς σε 130 τουριστικούς πράκτορες στη Λυών, με αφορμή τη νέα απευθείας σύνδεση Λυών-Αθήνα της Sky Express, παρουσία στελεχών ελληνικών φορέων και της πρεσβείας.
ΚΤΕΛ Μακεδονία σταθμός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ομαλή η έξοδος των τελευταίων εκδρομέων του Πάσχα

Παρά την κακοκαιρία, ομαλά διεξάγεται η έξοδος των τελευταίων εκδρομέων του Πάσχα από τη Θεσσαλονίκη, με αυξημένη κίνηση σε δρόμους, ΚΤΕΛ και αεροδρόμιο. Πληρότητες αγγίζουν το 100% προς δημοφιλείς προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας.
Σαντορίνη καλντέρα θέα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ: Ενίσχυση κρατήσεων από Γερμανία μέσω roadshow της DERTOUR

Η σταθερή ζήτηση από τη Γερμανία για διακοπές στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε στο roadshow Sea and Sun της DERTOUR, με συμμετοχή του ΕΟΤ, που ανέδειξε τα πλεονεκτήματα και τη δυναμική των ελληνικών προορισμών στη γερμανική αγορά.