ΓΔ: 2006.93 -0.86% Τζίρος: 260.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:26
Αντικείμενα ταξιδιού
Είδη ταξιδιού πάνω σε χάρτη με καπέλο, φωτογραφική και αξεσουάρ.

ΕΟΤ και Kitchen TV προβάλλουν διεθνώς την Πέλλα ως τουριστικό προορισμό

Με πρωτοβουλία του ΕΟΤ Σερβίας και της ΠΕ Πέλλας, το Kitchen TV προβάλλει τον γαστρονομικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής σε 9 χώρες και 6,5 εκατ. θεατές.

Η περιοχή της Πέλλας βρέθηκε στο επίκεντρο της διεθνούς τουριστικής προβολής, φιλοξενώντας το τηλεοπτικό συνεργείο του Kitchen TV στο πλαίσιο δημοσιογραφικού ταξιδιού (Press Trip) που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 8 και 12 Ιουλίου 2025. 

Η σημαντική αυτή ενέργεια αποτέλεσε καρπό της συνεργασίας μεταξύ της Υπηρεσίας Εξωτερικού Ε.Ο.Τ. Σερβίας και της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, με στόχο την αναβάθμιση της διεθνούς εικόνας της περιοχής ως ελκυστικού, τετραετούς τουριστικού προορισμού.

Το συνεργείο του Kitchen TV ήρθε σε άμεση επαφή με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και τις πολυδιάστατες τουριστικές εμπειρίες που προσφέρει η Πέλλα. Οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί συγκέντρωσαν υλικό για μια νέα σειρά επεισοδίων που θα μεταδοθούν, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στην εκπομπή “Gastronomads” του καναλιού το ερχόμενο φθινόπωρο.

Το Kitchen TV, με εξειδίκευση στη γαστρονομία, τη διατροφή, τον τουρισμό και τις τοπικές παραδόσεις, διατηρεί βάση πάνω από 6,5 εκατομμύρια συνδρομητές στις χώρες της Σερβίας, Κροατίας, Βουλγαρίας, Μαυροβουνίου, Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Βόρειας Μακεδονίας, Σλοβενίας, Σλοβακίας και Τουρκίας. Μέσα από το υλικό της αποστολής, η Πέλλα θα εισέλθει δυναμικά στον γαστρονομικό και πολιτιστικό χάρτη αυτών των αγορών.

Τα γυρίσματα επικεντρώθηκαν στα σημαντικότερα αξιοθέατα και τοπόσημα της περιοχής, όπως οι καταρράκτες Έδεσσας, η λίμνη Βεγορίτιδα, ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Πέλλας (Μουσείο Μεγάλου Αλεξάνδρου), τα Λουτρά Πόζαρ και επιλεγμένα τοπικά οινοποιεία.

Η αποστολή ολοκληρώθηκε με το συνεργείο της εκπομπής να δηλώνει εξαιρετικά ικανοποιημένο τόσο από το υψηλής ποιότητας υλικό που παρήχθη όσο και από την εμπειρία γνωριμίας με τις κεντρικές θεματολογίες της Πέλλας: “γαστρονομία”, “πολιτισμός”, “οίνος” και “φυσικό τοπίο”

Η προβολή του προορισμού μέσω μιας τόσο ευρείας τηλεοπτικής πλατφόρμας, αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στη διεθνή αναγνωρισιμότητα και την προσέλκυση επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνέντευξη Τύπου εκπροσώπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκιουλέκας: Νέες προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας - Σερβίας στο Βελιγράδι

Νέες προοπτικές συνεργασίας σε επιχειρηματικότητα, αυτοδιοίκηση και εκπαίδευση διανοίγονται Βόρεια Ελλάδα και Σερβία, όπως τόνισε ο υφυπουργός Κ. Γκιουλέκας στη διμερή συνάντηση στο Βελιγράδι με στήριξη υπουργείων και φορέων.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Καραμανλή: Η Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται σε διεθνή τουριστικό προορισμό

Η Θεσσαλονίκη ξεχωρίζει ως διεθνής τουριστικός προορισμός, με ιδιαίτερες εμπειρίες, φοιτητική ζωή και πλούσια γαστρονομία, τόνισε η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή στο 20ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία και Ανάπτυξη.
Σαντορίνη αρχιτεκτονική θέα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ανδρέας και η Νικόλ: Ερωτεύθηκαν τα ελληνικά νησιά και τη χώρα μας

Ο Ανδρέας και η Νικόλ ταξιδεύουν πάνω από 30 χρόνια στη Ρόδο, επισκέπτοντας το νησί αρκετές φορές κάθε χρόνο. Μιλούν άπταιστα ελληνικά και λατρεύουν τη Ρόδο για τους ανθρώπους, την παράδοση, τη φιλοξενία και τα τοπικά έθιμα.
Λιμάνι Πειραιά αεροφωτογραφία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος της κρουαζιέρας σε ελληνικά λιμάνια το 2025

Η ΕΛΙΜΕ ανακοίνωσε αύξηση 11,7% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια το 2025, φτάνοντας τις 6.129, ενώ οι επιβάτες αυξήθηκαν κατά 6,2%, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή δυναμική της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού στη Μεσόγειο.