ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Kherson-Xersona-Ukraine
Φωτο: Shutterstock

Ρωσικά πλήγματα σε Χερσώνα και Κίεβο, δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες

Ουκρανικές πόλεις έγιναν μέσα στη νύχτα στόχοι ρωσικών επιθέσεων, μεταξύ των οποίων η πρωτεύουσα Κίεβο, όπου επτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν.

Ουκρανικές πόλεις επλήγησαν από ρωσικούς πυραύλους στη διάρκεια της περασμένης νύκτας, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να σκοτωθούν στη Χερσώνα και επτά να τραυματισθούν στο Κίεβο από πτώση συντριμμιών, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε τις συνοικίες κατοικιών της Χερσώνας (...) Στο στάδιο αυτό γνωρίζουμε για το θάνατο δύο αμάχων», έγραψε ο κυβερνήτης Ολεκσάντρ Προκούντιν στην πλατφόρμα Telegram, προσθέτοντας πως τέσσερις άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ο ένας από τους οποίους σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ένας πέμπτος δέχθηκε φροντίδες επιτόπου.

Ο Προκούντιν διευκρίνισε αργότερα πως οι δύο νεκροί ήταν άνδρες ηλικίας 29 και 41 ετών, ένοικοι μιας πολυκατοικίας.

Ουκρανικές πόλεις έγιναν μέσα στη νύχτα στόχοι ρωσικών επιθέσεων, μεταξύ των οποίων η πρωτεύουσα Κίεβο, όπου επτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βιτάλι Κλίτσκο.

«Σύμφωνα με τις λεπτομερείς πληροφορίες των γιατρών, επτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν στην περιφέρεια Νταρνίτσκιι. Τρεις εξ αυτών νοσηλεύονται. Σε τέσσερις παρασχέθηκαν φροντίδες επιτόπου», έγραψε ο Κλίτσκο στην Telegram, διευκρινίζοντας πως ένα 9χρονο κοριτσάκι είναι μεταξύ αυτών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας Σέργκιι Πόπκο ανέφερε, κι αυτός μέσω της πλατφόρμας Telegram, πως συντρίμμια ρωσικών πυραύλων που καταρρίφθηκαν έπεσαν στις περιφέρειες Γκολοσιίβσκιι, Νταρνίτσκιι, Σεβτσενκίβσκιι και Ντεσνιάνσκιι.

«Περισσότεροι από 20 εχθρικοί στόχοι καταστράφηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα», συνέχισε ο Πόπκο σε άλλο μήνυμά του, αναφέροντας πως η Ρωσία επιτέθηκε με «πυραύλους κρουζ».

Επτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν επίσης στην πόλη Τσερκάσι, νότια του Κιέβου, όπου ένα ξενοδοχείο επλήγη από πύραυλο, έγραψε στην Telegram ο υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο, προσθέτοντας πως η περιφέρεια Ρίβνε (βορειοδυτική Ουκρανία) υπέστη επίσης ζημιές.

Η ανατολική πόλη του Χαρκόβου, κοντά στα ρωσικά σύνορα, βομβαρδίσθηκε επίσης, σύμφωνα με το δήμαρχο Ιγκόρ Τερέχοφ, ο οποίος έκανε λόγο για δύο τραυματίες που νοσηλεύονται.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης Όλεγκ Σινεγκούμποφ έκανε λόγο για «έξι πλήγματα (...) συγκεκριμένα στην περιφέρεια Σλομπίντσκιι». Πολιτικές υποδομές υπέστησαν ζημιές, πρόσθεσε.

Η περιφέρεια του Λβιβ, στη βορειοδυτική Ουκρανία, επλήγη επίσης, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Μακσίμ Κοζίτσκιι. Διευκρίνισε πως τρεις πύραυλοι έπληξαν το Ντοχόμπιτς, κοντά στην πόλη του Λβιβ, αλλά δεν ήταν σε θέση να δώσει πληροφορίες για ενδεχόμενα θύματα.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν μερικές ώρες αφού η Μόσχα διαβεβαίωσε πως κατέρριψε 22 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην προσαρτημένη Κριμαία, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και στις περιφέρειες του Μπελγκορόντ και του Ορέλ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από ρωσική αεροπορική επίθεση κοντά στο Κίεβο

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 15 τραυματίες σημειώθηκαν από ρωσική αεροπορική επίθεση έξω από το Κίεβο τη νύχτα, με στόχους κατοικίες, σχολεία και υποδομές σε τέσσερις συνοικίες, σύμφωνα με τις αρχές.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Θέλουμε ένα Ιράν που δεν συνεργάζεται με τη Ρωσία

Ο Ζελένσκι συνάντησε στο Παρίσι τον Ρεζά Παχλαβί και τόνισε ότι η Ουκρανία επιθυμεί ένα ελεύθερο Ιράν, που δεν συνεργάζεται με τη Ρωσία ή αποσταθεροποιεί την περιοχή, σύμφωνα με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
Ρώσος διαπραγματευτής σε ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ζήτησαν αναβολή τριμερών συνομιλιών Ουκρανίας-Ρωσίας, λέει ο Ζελένσκι

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν να αναβληθούν οι τριμερείς συνομιλίες με τη Ρωσία λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Η Ρωσία αντιπροτείνει ως τόπο διεξαγωγής την Ελβετία ή την Τουρκία, όχι τις ΗΠΑ.
Βλαντιμίρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η προστασία κρίσιμων υποδομών μετά τις επιθέσεις

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε με το Συμβούλιο Ασφαλείας μέτρα για την προστασία κρίσιμων υποδομών, μετά τα ουκρανικά πλήγματα σε εργοστάσια, ενεργειακές εγκαταστάσεις και τερματικούς σταθμούς.
Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Διαμαρτυρία της Μόσχας σε Βρετανία και Γαλλία για πυραύλους Storm Shadow

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε τους πρεσβευτές Βρετανίας και Γαλλίας για να διαμαρτυρηθεί για ουκρανική πυραυλική επίθεση με Storm Shadow στο Μπριάνσκ, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια πρόκληση που υπονομεύει ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία.