ΓΔ: 2623.03 0.66% Τζίρος: 450.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
γκρεμισμένα κτήρια
Φώτο: Shutterstock

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν το διυλιστήριο του Κρεμεντσούκ με UAV

Το διυλιστήριο έχει δεχθεί επανειλημμένες επιθέσεις από τη Ρωσία από πέρυσι που οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία. Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας κατέρριψαν 17 από τα 24 μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η Ρωσία έπληξε το διυλιστήριο πετρελαίου του Κρεμεντσούκ στην κεντρική περιφέρεια Πολτάβα της Ουκρανίας στη διάρκεια επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πραγματοποίησε στη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης Ντμίτρο Λούνιν.

Οι εργασίες στο διυλιστήριο έχουν προσωρινά σταματήσει, ανέφερε ο κυβερνήτης μέσω της πλατφόρμας Telegram, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

«Την περασμένη νύκτα, οι Ρώσοι επιτέθηκαν επανειλημμένα στην περιφέρεια Πολτάβα. Το σύστημά μας αντιαεροπορικής άμυνας έκανε καλή δουλειά εναντίον των εχθρικών UAV (μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα)», δήλωσε.

Το διυλιστήριο έχει δεχθεί επανειλημμένες επιθέσεις από τη Ρωσία από πέρυσι που οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία.

Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας κατέρριψαν 17 από τα 24 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπέλυσε η Ρωσία στη διάρκεια της νύχτας εναντίον της Ουκρανίας, ανακοινώθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Το Ρόιτερς σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία από ανεξάρτητη πηγή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πάνω από 250 Κολομβιανοί νεκροί, σχεδόν 1.000 αγνοούνται

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας, 256 Κολομβιανοί έχασαν τη ζωή τους και 973 αγνοούνται στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, όπου συμμετέχουν χιλιάδες Κολομβιανοί, κυρίως ως μισθοφόροι λόγω της στρατιωτικής τους εμπειρίας.
Το Κίεβο βομβαρδίζεται
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο: Ένας νεκρός στην Ουκρανία

Ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στο Κίεβο προκάλεσε το θάνατο ενός ανθρώπου, ζημιές σε κτίρια και πυρκαγιές, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Νέες πληροφορίες για ρωσικές επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε πως υπάρχουν πληροφορίες για ρωσικές προετοιμασίες νέων επιθέσεων με βαλλιστικούς πυραύλους και τόνισε την ανάγκη η Ουκρανία να διαθέτει τα κατάλληλα μέσα άμυνας για να τις αντιμετωπίσει.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Οι ουκρανικές επιθέσεις ίσως επηρεάσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες

Ο Γιούρι Ουσακόφ δήλωσε ότι η στάση της Μόσχας στις τριμερείς διαπραγματεύσεις με Ουκρανία και ΗΠΑ θα επηρεαστεί αν υπάρξει μεγάλη ουκρανική επίθεση στη ρωσική αργία της 4ης Νοεμβρίου.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

27 Ουγκαντέζοι νεκροί ή αγνοούμενοι πολεμώντας για τη Ρωσία στην Ουκρανία

Σύμφωνα με επιστολή της πρεσβείας της Ουγκάντας στη Μόσχα, 27 Ουγκαντέζοι που κατετάγησαν στον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία θεωρούνται νεκροί ή αγνοούμενοι. Οι πληροφορίες προέρχονται μέσω ρωσικής διπλωματικής διακοίνωσης.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 13 νεκροί σε ρωσική επίθεση σε σταθμό στη Ντνίπρο

Τουλάχιστον 13 νεκροί και 5 τραυματίες στη Ντνίπρο μετά από ρωσική επίθεση με drone που χτύπησε γεμάτη αποβάθρα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, λίγο πριν αναχωρήσει επιβατικό τρένο για τη Ζαπορίζια, σύμφωνα με τις αρχές.