ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:40:14
Στολές γερμανικού στρατού με σημαία

Τα κενά στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να καλυφθούν πριν το 2030

Αυτό δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους και απέρριψε την περίπτωση περαιτέρω παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία από τα αποθέματα της Bundeswehr, πέραν όσων δεσμεύσεων έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Ο γερμανικός στρατός δεν μπορεί να καλύψει πλήρως τα υπάρχοντα κενά ως το 2030, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους σε γερμανική εφημερίδα, την ώρα που το Βερολίνο προσπαθεί να αναμορφώσει τις ένοπλες δυνάμεις του μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έπειτα από χρόνια παραμέλησής τους.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι τα υπάρχοντα κενά δεν μπορούν να καλυφθούν τελείως έως το 2030... Θα χρειαστούν χρόνια. Όλοι το γνωρίζουν αυτό», δήλωσε ο Πιστόριους σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag. Ύστερα από δεκαετίες υποεπενδύσεων μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η Bundeswehr, οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας, βρίσκονται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, δεδομένου ότι τα όπλα και τα πυρομαχικά που δόθηκαν στην Ουκρανία δεν έχουν αντικατασταθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, σύμφωνα με ειδικούς.

Ο Πιστόριους απέρριψε την περίπτωση περαιτέρω παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία από τα αποθέματα της Bundeswehr, πέραν όσων δεσμεύσεων έχουν ήδη ανακοινωθεί. «Για να το πω ωμά, όπως άλλες χώρες, έχουμε περιορισμένα αποθέματα. Ως ομοσπονδιακός υπουργός Άμυνας, δεν μπορώ να δώσω τα πάντα», δήλωσε. Ο υπουργός είπε επίσης ότι η αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού προκειμένου να φθάσει στον στόχο των αμυντικών δαπανών του ΝΑΤΟ (2% του ΑΕΠ, από περίπου 1,5% σήμερα) είναι βασική προτεραιότητα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Η υπηρεσία ασφαλείας μιλά για έγκλημα πολέμου μετά το πλήγμα στο Λβιβ

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι θεωρεί έγκλημα πολέμου τη ρωσική νυχτερινή επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο στην περιοχή του Λβιβ, κοντά στα σύνορα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Η Γερμανία ίσως συμμετάσχει σε πολυεθνική δύναμη εκτός Ουκρανίας

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε ότι γερμανικά στρατεύματα ενδέχεται να συμμετάσχουν σε πολυεθνική δύναμη σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, γειτονική της Ουκρανίας, μόλις υπάρξει κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία, χωρίς να αποκλείεται καμία επιλογή.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Μοιραζόμαστε την ανησυχία Ουκρανίας για κλιμάκωση του πολέμου

Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι συμμερίζεται τους φόβους της Ουκρανίας πως οι ρωσικές κατηγορίες περί επίθεσης με drones μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για κλιμάκωση του πολέμου, παραθέτοντας τη σχετική προειδοποίηση του Ζελένσκι.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ηγέτες ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν Ουκρανία, ανακοινώνει η καγκελαρία

Οι ηγέτες ΕΕ, ΝΑΤΟ και Καναδά υποσχέθηκαν πλήρη στήριξη στην Ουκρανία, τονίζοντας στενό συντονισμό με τις ΗΠΑ για δίκαιη ειρήνη, όπως ανακοίνωσε η καγκελαρία μετά από τηλεδιάσκεψη με τον Ζελένσκι.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Η εκεχειρία δεν τερματίζει τον ρωσικό κίνδυνο για την Ουκρανία

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Γιόχαν Βάντεφουλ, προειδοποιεί πως η Ρωσία ίσως εκμεταλλευτεί μια κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία για να προετοιμαστεί για επίθεση σε χώρα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας την ανάγκη εγρήγορσης και ενίσχυσης των αμυντικών δομών.