ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Tourkia-Akar
Shutterstock

Χ. Ακάρ: Έτοιμοι για τυχόν επίθεση τουρκικά παρατηρητήρια στο Ιντλίμπ

Το τουρκικό παρατηρητήριο κοντά στο χωριό Αλσουρμάν στο Ιντλίμπ, περικυκλώθηκε από στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας. Συνολικά υπάρχουν 12 τουρκικά παρατηρητήρια στην επαρχία του Ιντλίμπ.

Σε ετοιμότητα τα Τουρκικά παρατηρητήρια στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας να αντιδράσουν στο ενδεχόμενο μιας πιθανής επίθεσης που θα δεχθούν, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Προηγούμενα μέσα στην εβδομάδα, τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το τουρκικό παρατηρητήριο κοντά στο χωριό Αλσουρμάν στο Ιντλίμπ, περικυκλώθηκε από στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας.

Μία παρόμοια εξέλιξη αναφέρθηκε τον Αύγουστο, στο συριακό χωριό Μορέκ. Συνολικά υπάρχουν 12 τουρκικά παρατηρητήρια στην επαρχία του Ιντλίμπ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσιογράφοι διαδηλώνουν στην Τουρκία κατά της λογοκρισίας

Χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την Τουρκία καταγγέλλουν καταστολή της ελευθεροτυπίας μετά τον κρατικό έλεγχο του Halk TV και τη σύλληψη δύο επικριτών δημοσιογράφων, με τη στήριξη δημοσιογραφικών ενώσεων σε μεγάλες πόλεις.
Σύνορα Ελλάδας Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Τουρκία: Στο επίκεντρο της 7ης Συνόδου οι τουριστικές συνεργασίες

Στην 7η Σύνοδο της Μεικτής Επιτροπής Τουρισμού Ελλάδας-Τουρκίας στην Αθήνα, συζητήθηκαν η περαιτέρω τουριστική συνεργασία, η ενίσχυση τοπικών οικονομιών και η βιώσιμη διαχείριση προορισμών, με έμφαση σε κοινές προκλήσεις.
Ανανεώσιμη ενέργεια ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Στα 120 GW η αιολική και ηλιακή ενέργεια ως το 2035 με νέες επενδύσεις

Η Τουρκία σχεδιάζει ριζικές αλλαγές στο ενεργειακό της σύστημα, με στόχο τα 120 GW σε ηλιακή και αιολική ενέργεια έως το 2035, με έμφαση σε υπεράκτια αιολικά πάρκα και ετήσιους διαγωνισμούς για επενδύσεις 1.000 MW.
Κωνσταντινούπολη πανοραμική θέα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση υπουργών Εξωτερικών στην Κωνσταντινούπολη για ειρήνη στην περιοχή

Στην Κωνσταντινούπολη συναντώνται υπουργοί Εξωτερικών από οκτώ χώρες ευρωπαϊκές και μεσανατολικές για να συζητήσουν λύσεις στην κρίση στα Στενά του Ορμούζ και τη Μαύρη Θάλασσα, λόγω των συνεχιζόμενων περιφερειακών εντάσεων.