ΓΔ: 2069.6 0.80% Τζίρος: 201.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
Φωτογραφία Shutterstock

Η ΕΕ κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών της

Αυξάνεται το αίσθημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης καθώς σε Λουξεμβούργο, Ισπανία και Γερμανία, πάνω από το 82% των πολιτών αισθάνονται Ευρωπαίοι.

Ολοένα και περισσότερο μέρος του πληθυσμού των χωρών αρχίζουν και εμπιστεύονται την ΕΕ όπως αποκαλύπτει η τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου. Η εμπιστοσύνη των Βούλγαρων πολιτών καθώς και των Ρουμάνοων αυξήθηκε κατά 1% το 2019.

Σύμφωνα με έρευνα που μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας, προκύπτει ότι το 60% των Βουλγάρων έχει εμπιστοσύνη στην ΕΕ και το 25% δεν έχει. Υψηλότερο ποσοστό εμπιστοσύνης (66%) στην ΕΕ δείχνουν οι Λιθουανοί και οι Δανοί (63%).

Στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, το ποσοστό των πολιτών που εμπιστεύονται την ΕΕ αυξήθηκε, το 2019, κατά 1%. Στο Λουξεμβούργο, την Ισπανία και τη Γερμανία, πάνω από το 82% των ερωτηθέντων αισθάνονται Ευρωπαίοι, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας.

Σχετικά με το ευρώ, οι Βούλγαροι είναι σκεπτικοί με το 39% να το υποστηρίζει και το 41% να μην επιθυμεί την ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία EPPO
ΔΙΕΘΝΗ

ΜακΓκράθ: Συμφωνίες Βαλκανίων με Eurojust και Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Ο Επίτροπος Μάικλ ΜακΓκράθ κάλεσε τις χώρες των Βαλκανίων να ενισχύσουν τη δικαστική συνεργασία με την Eurojust και την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και να εφαρμόσουν το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης και την Ευρωπαϊκή Εντολή Έρευνας.
Πλημμυρισμένο ποτάμι
ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Πλημμύρες και σφοδρές βροχές στοίχισαν τρεις ζωές

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο διασώστες, έχασαν τη ζωή τους λόγω πλημμυρών από έντονες βροχοπτώσεις στην Ελενίτε της νοτιοανατολικής Βουλγαρίας, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ντάνιελ Μίτοφ.
Το Λάργκο Σόφιας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πανεπιστήμιο Σόφιας πρωτεύει σε διεθνείς φοιτητές στη Βουλγαρία

Το Πανεπιστήμιο της Σόφιας μαζί με τα ιατρικά της χώρας προσελκύουν χιλιάδες διεθνείς φοιτητές, κυρίως από Ελλάδα, Βρετανία και Ουκρανία. Μόνο στο ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, καταγράφηκαν 16.995 φοιτητές από το εξωτερικό.
Σημαία Βουλγαρίας φρούριο
ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Απόλυση 2 υπαλλήλων για εκβιασμό συνεργατών του Ρόμπι Γουίλιαμς

Δύο Βούλγαροι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από τη θέση τους όταν απαίτησαν 500 ευρώ από οδηγούς των νταλικών που μετέφεραν εξοπλισμό για τη συναυλία του Robbie Williams. Οι Βρετανοί οδηγιοί κατήγγειλαν αμέσως τον εκβιασμό.