ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαία της Κύπρου
Φώτο: Shutterstock

Διαψεύδει το επεισόδιο με ισραηλινό ερευνητικό η Λευκωσία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δήλωσή του διέψευσε ότι έχει λάβει χώρα οποιονδήποτε επεισόδιο εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ισραηλινά δημοσιεύματα, τουρκικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού εκδίωξε ισραηλινό πλοίο ερευνών.

Δεν έχει σημειωθεί οποιονδήποτε επεισόδιο εντός της κυπριακής ΑΟΖ, μεταξύ ισραηλινού ερευνητικού πλοίου και τουρκικού πολεμικού πλοίου, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δήλωσή του στον «Φ», διέψευσε ότι έχει λάβει χώρα οποιονδήποτε επεισόδιο εντός της κυπριακής ΑΟΖ, μεταξύ ισραηλινού ερευνητικού πλοίου και τουρκικού πολεμικού πλοίου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ισραηλινά δημοσιεύματα, τουρκικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού εκδίωξε ισραηλινό πλοίο ερευνών κοντά στην Κύπρο πριν από δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα της Jerusalem Post, υπήρξε επιβεβαίωση του συμβάντος από το Υπουργείο Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tourkia-ship-ploio-flag
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκικά πλοία έδιωξαν ισραηλινό ωκεανογραφικό στην Κυπριακή ΑΟΖ

Το ωκεανογραφικό πραγματοποιούσε μια αποστολή στην κυπριακή ΑΟΖ και, με την έγκριση της κυβέρνησης της Κύπρου, μετέφερε ερευνητές-επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο «Μπεν Γκουριόν», αλλά και έναν Κύπριο ειδικό.
Σημαία της Κύπρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κύπριος Υπ. Ενέργειας τόνισε την ενεργειακή ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο

Η υπουργική συνάντηση 3+1 στο Χιούστον επικεντρώθηκε στην ενεργειακή ασφάλεια, τα κοιτάσματα αερίου και τις διασυνδέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας και υλοποίησης έργων.
σημαία Τουρκίας θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία καταγγέλλει παραβίαση διεθνούς δικαίου στη συμφωνία Κύπρου-Γαλλίας

Η Τουρκία αντέδρασε έντονα στη συμφωνία Γαλλίας-Κύπρου για τη στάθμευση γαλλικών στρατευμάτων, κάνοντας λόγο για πρόκληση και παραβίαση του διεθνούς δικαίου και τονίζοντας πως θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.