ΓΔ: 2057.56 -0.25% Τζίρος: 166.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Olaf Scholz, Germany, Germania
Φωτο: Shutterstock

Αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα σε εκδήλωση του καγκελάριου Σολτς

Ο κ. Σολτς μιλούσε σε εκδήλωση διαλόγου με πολίτες σε κεντρική πλατεία της πόλης. Ο χώρος ήταν περιφραγμένος και οι συμμετέχοντες είχαν προηγουμένως υποβληθεί σε έλεγχο ασφάλειας.

«Θερμή» υποδοχή επιφυλάχθηκε στον καγκελάριο Όλαφ Σολτς από διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τον χώρο εκδήλωσης στην οποία συμμετείχε, στο Νοϊρούπιν του Βρανδεμβούργου.

Ο κ. Σολτς μιλούσε σε εκδήλωση διαλόγου με πολίτες σε κεντρική πλατεία της πόλης. Ο χώρος ήταν περιφραγμένος και οι συμμετέχοντες είχαν προηγουμένως υποβληθεί σε έλεγχο ασφάλειας.

Γύρω από την πλατεία όμως είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα από τη μια της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) και από την άλλη της Αριστεράς. «Ψεύτη», «προδότη του λαού» και «χάσου», φώναζε το συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ πολλοί κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα εναντίον του καγκελάριου, απαιτώντας να παραιτηθεί.

Ο καγκελάριος Σολτς, που μίλαγε για την ενεργειακή κρίση και το νέο πακέτο ελαφρύνσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ακουστεί πάνω από τα συνθήματα και τα γιουχαΐσματα. «Χρειάζεται να γίνουν περισσότερα», δήλωσε ο κ. Σολτς, ενώ, απαντώντας σε παιδί που ρώτησε εάν η έλλειψη αερίου που οφείλεται στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία των σχολείων τον χειμώνα, δήλωσε πεπεισμένος ότι «θα τα καταφέρουμε».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπάλα μπάσκετ καλάθι
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γερμανία πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ευρωμπάσκετ 2025

Η Γερμανία νίκησε την Τουρκία με 88-83 στον τελικό του Ευρωμπάσκετ 2025 στη Ρίγα, κατακτώντας το δεύτερο χρυσό της ιστορίας της μετά το 1993. Η Τουρκία έμεινε στη δεύτερη θέση με το ασημένιο μετάλλιο, όπως και το 2001.
Γερμανικές εκλογές κόμματα
ΔΙΕΘΝΗ

CDU πρώτη δύναμη στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, ήττα - ρεκόρ για το SPD

Το CDU κέρδισε τις τοπικές εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, με το SPD δεύτερο, αλλά και τα δύο σε ιστορικά χαμηλά. Η AfD εκτινάχθηκε στην τρίτη θέση, οι Πράσινοι υποχώρησαν, ενώ η συμμετοχή έφτασε το 58,5%, ρεκόρ για το κρατίδιο.