ΓΔ: 2129.82 -0.62% Τζίρος: 286.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Εννέα χρόνια φυλακή στην Μπ. Γκράινερ επέβαλε ρωσικό δικαστήριο

Η κορυφαία παίκτρια στο αμερικανικό επαγγελματικό μπάσκετ είχε συλληφθεί τον περασμένο χειμώνα με λιγότερο από ένα γραμμάριο χασισέλαιο στην κατοχή της.

Η σταρ του WNBA και δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης, Μπρίτνει Γκράινερ, καταδικάστηκε από ρωσικό δικαστήριο σε 9 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 1 εκατ. ρούβλια που αντιστοιχούν σε περίπου 16.400 δολ., όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ σύμφωνα με όσα δήλωσε η η δικαστής Άννα Σοτνίκοβα του δικαστηρίου της πόλης της Χίμκι.

Το δικαστήριο είπε ότι έλαβε υπόψη τη μερική παραδοχή της ενοχής της, τις τύψεις για την πράξη, την κατάσταση της υγείας της και τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Η Γκράινερ κρίθηκε ένοχη για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ένα έγκλημα που η δικαστής είπε ότι διέπραξε εσκεμμένα. Η Αμερικανίδα αθλήτρια συνελήφθη με λιγότερο από ένα γραμμάριο λάδι κάνναβης στις αποσκευές της στο διεθνές αεροδρόμιο Sheremetyevo της Μόσχας στις 17 Φεβρουαρίου. Είπε ότι ήταν «ένα ειλικρινές λάθος» λόγω της βιασύνης.

Οι δικηγόροι της υποστήριξαν ότι αν η Γκράινερ χρησιμοποίησε ποτέ ιατρική μαριχουάνα, ήταν μόνο στο σπίτι της στην Αριζόνα, όπου είναι νόμιμη, πολύ σπάνια, στις μικρές περιόδους μεταξύ των αγώνων και στις διακοπές, μόνο με τη συνταγή γιατρού για τον έντονο πόνο της από αθλητικές κακώσεις.

Η δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης ζήτησε συγγνώμη στην τελική της κατάθεση στο δικαστήριο την Πέμπτη και ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου, εξηγώντας ότι δεν είχε πρόθεση να παραβιάσει κανέναν ρωσικό νόμο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο καταδικάζει δολοφονία Ιρανών ηγετών μετά από πλήγματα

Το Κρεμλίνο καταδίκασε τη «δολοφονία» Ιρανών ηγετών σε αεροπορικά πλήγματα ΗΠΑ και Ισραήλ, μετά τον θάνατο του Αλί Λαριτζανί στην Τεχεράνη. Η Ρωσία ζητά εκεχειρία και συνομιλίες, επικρίνοντας σφοδρά τις επιθέσεις.
Ρώσος διαπραγματευτής σε ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ζήτησαν αναβολή τριμερών συνομιλιών Ουκρανίας-Ρωσίας, λέει ο Ζελένσκι

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν να αναβληθούν οι τριμερείς συνομιλίες με τη Ρωσία λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Η Ρωσία αντιπροτείνει ως τόπο διεξαγωγής την Ελβετία ή την Τουρκία, όχι τις ΗΠΑ.
Εμανουέλ Μακρόν ομιλεί
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Λάθος της Ρωσίας να περιμένει χαλάρωση μέτρων λόγω πολέμου στο Ιράν

Ο Μακρόν τόνισε μετά τη συνάντηση με Ζελένσκι ότι η G7 δεν πρόκειται να αναθεωρήσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, παρά την άρση κυρώσεων από τις ΗΠΑ. Επίσης, επιβεβαίωσε τη δέσμευση ΕΕ για το δάνειο 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία.