ΓΔ: 2613.23 -0.02% Τζίρος: 212.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πηγή: Aramco

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τις μετοχές της Saudi Aramco με άνοδο 10%

Ράλι ανόδου για τις μετοχές της Saudi Aramco, οι οποίες ενισχύονται κατά 10%, αγγίζοντας τα 35,2 ριάλ (9,38 δολάρια), από 32 ριάλ που τιμολογήθηκε στη μεγαλύτερη ΙΡΟ του κόσμου, ύψους $1,88 τρισ.

Με μεγάλα κέρδη ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση της μετοχής της Saudi Aramco στο χρηματιστήριο του Ριάντ, λίγες μέρες μετά  τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά (ΙΡΟ) του κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το CNBC, η μετοχή της Σαουδαραβικής κρατικής εταιρείας που κυριαρχεί στον τομέα του πετρελαίου ενισχύεται 10%, φτάνοντας στα 35,2 ριάλ (9,38 δολάρια), από 32 ριάλ που τιμολογήθηκε στην ΙΡΟ, όταν και έδωσε αποτίμηση $1,88 τρισ.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση εισάγει στο χρηματιστήριο Tadawul το 1,5% των μετοχών της, ύστερα από την ΙΡΟ-ρεκόρ,που ξεπέρασε ακόμα και τα 25 δισ. δολάρια που είχε αντλήσει η Alibaba το 2014.

Η εισαγωγή της Saudi στο χρηματιστήριο θεωρείται ως ένα από τα βήματα του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας στον στόχο του για αναμόρφωση της χώρας του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Οι Χούθι δηλώνουν επίθεση με drones σε διυλιστήριο Aramco

Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν επίθεση με δύο drones σε διυλιστήριο της Aramco στη Σαουδική Αραβία, ως απάντηση σε σαουδαραβικές παραβιάσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Saba. Χωρίς άμεση αντίδραση από τη Σαουδική Αραβία.
Βιομηχανική φωτιά διυλιστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία: Φωτιά σε εγκαταστάσεις της Aramco στη Τζιζάν

Η φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στις εγκαταστάσεις της Aramco στην Τζιζάν τέθηκε υπό έλεγχο, χωρίς τραυματισμούς, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας. Τα αίτια παραμένουν άγνωστα.
Ελικόπτερο από εμπρός
ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία στη Σαουδική Αραβία: 14 νεκροί σε πτώση ελικοπτέρου της Aramco

Ελικόπτερο της Aramco συνετρίβη στο Ρας Τανούρα της Σαουδικής Αραβίας, σκοτώνοντας 14 άτομα. Τα αίτια παραμένουν άγνωστα, ενώ οι αρχές διεξάγουν έρευνα, αναφέρει το SPA. Επανεκκίνησαν οι φορτώσεις πετρελαίου στον τερματικό σταθμό.
Σημαία Σαουδικής Αραβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία στη Σαουδική Αραβία: 14 νεκροί από πτώση ελικοπτέρου της Aramco

Δεκατέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός της συντριβής ελικοπτέρου της Aramco στη Ρας Τανούρα, όπως μετέδωσε το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων. Το ελικόπτερο ανήκε στον πετρελαϊκό κολοσσό της χώρας.
Σαουδική Αραβία Άραμκο
ΔΙΕΘΝΗ

Aramco: Πιθανή επιστροφή των αγορών στην κανονικότητα το 2027

Ο επικεφαλής της Aramco, Αμίν Νάσερ, δήλωσε πως ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή προκαλεί πρωτοφανές ενεργειακό σοκ και ότι η αγορά δεν θα επανέλθει πριν το 2027, ακόμη κι αν τα Στενά του Ορμούζ ανοίξουν άμεσα.