ΓΔ: 2206.3 -0.21% Τζίρος: 281.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σέρτζιο Ματαρέλα πορτρέτο
Ο Σέρτζιο Ματαρέλα κατά τη διάρκεια ομιλίας σε επίσημη εκδήλωση.

Απρέπεια η φοροδιαφυγή λέει ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σ. Ματαρέλα

Η φοροδιαφυγή αποτελεί πραγματική απρέπεια, διότι οι υπηρεσίες που προσφέρονται στο πολίτη, εξαρτώνται από τις δημόσιες δαπάνες είπε ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Στο τεράστιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής αναφέρθηκε ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα. Απευθυνόμενος σε μαθητές που τον επισκέφθηκαν, ο Ματαρέλα δήλωσε:  «η φοροδιαφυγή αποτελεί πραγματική απρέπεια, διότι οι υπηρεσίες που προσφέρονται στο πολίτη, εξαρτώνται από τις δημόσιες δαπάνες. Αν δεν κάνω το χρέος μου ως φορολογούμενος, εκμεταλλεύομαι τα χρήματα που καταβάλλουν οι άλλοι».

Σύμφωνα με τον Ματαρέλα, «το πρόβλημα συνδέεται με την ανάγκη αποτελεσματικών ελέγχων και νόμων, οι οποίοι άρχισαν να φέρνουν ένα κάποιο αποτέλεσμα. Κυρίως, όμως, συνδέεται με τον τρόπο σκέψης και την συνολική κουλτούρα ενός λαού».

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν με έμφαση τις δηλώσεις του προέδρου της χώρας και υπενθυμίζουν ότι βάσει των τελευταίων επίσημων στοιχείων, η φοροδιαφυγή, κάθε χρόνο, ξεπερνά τα 118 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός τύπος, η νέα στρατηγική ελέγχων του υπουργείου οικονομικών της Ρώμης και της οικονομικής αστυνομίας επικεντρώνεται στις επιχειρήσεις και τις παραγωγικές δραστηριότητες οι οποίες παρουσιάζουν μεγαλύτερο κίνδυνο μη καταβολής του φόρου προστιθέμενης αξίας.

Το νέο τριετές πρόγραμμα της Ιταλίας κατά της φοροδιαφυγής, τέλος, αφορά κυρίως τον πετρελαϊκό τομέα, τις πωλήσεις αυτοκινήτων και τις επιχειρήσεις που εκδίδουν πιστοποιητικά ενεργειακής επάρκειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαδήλωση για το Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιταλία καλεί το Ιράν να σεβαστεί τα δικαιώματα του λαού του

Η ιταλική κυβέρνηση εκφράζει ανησυχία για τους νεκρούς διαδηλωτές στο Ιράν και καλεί τις αρχές να σεβαστούν τα δικαιώματα των πολιτών. Τονίζει ότι, μαζί με ΕΕ και G7, επιδιώκει ειρηνική επίλυση, με σεβασμό στις ελευθερίες των Ιρανών.
ελαιόλαδο φρέσκο ροή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ερευνά τις τιμές στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ολοκλήρωσε δύο μελέτες που αναλύουν τους παράγοντες διαμόρφωσης τιμών στο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αναδεικνύοντας τον ρόλο της Ισπανίας και τις στρατηγικές της ελληνικής αγοράς.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μελόνι υποδέχθηκε τους Ιταλούς κρατούμενους που απελευθέρωσε η Βενεζουέλα

Η Μελόνι και ο Ταγιάνι υποδέχθηκαν στη Ρώμη τους Τρεντίνι και Μπουρλό, Ιταλούς που αποφυλακίστηκαν στη Βενεζουέλα, όπου κρατούνταν χωρίς αποδείξεις. Ο Μπουρλό κατηγορήθηκε για τρομοκρατία, κάτι που ο δικηγόρος του διαψεύδει.
Εκλογές στην Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Στις 22-23 Μαρτίου το δημοψήφισμα για τη δικαστική μεταρρύθμιση

Η κυβέρνηση της Μελόνι όρισε το δημοψήφισμα για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στις 22-23 Μαρτίου. Οι υποστηρικτές του «όχι» αντιδρούν λόγω έλλειψης χρόνου για εκστρατεία και σχεδιάζουν να προσφύγουν κατά της απόφασης.
Μαρία Κορίνα Ματσάδο συγκέντρωση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο ζήτησε τη μεσολάβηση του πάπα για τους αγνοούμενους στη Βενεζουέλα

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο ζήτησε από τον πάπα να μεσολαβήσει υπέρ αγνοουμένων και πολιτικών κρατουμένων στη Βενεζουέλα, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για τη στήριξή του και ζητώντας βοήθεια για τη δημοκρατική μετάβαση της χώρας.