ΓΔ: 2501.13 1.02% Τζίρος: 217.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Οι G7 θα κάνουν προτάσεις για να «αυξηθεί η πίεση» στη Ρωσία

Το ζήτημα της ενέργειας, οι τιμές της οποίες εκρήγνυνται σε παγκόσμια κλίμακα, θα βρίσκεται στην «καρδιά των συζητήσεων» των ηγετών της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών.

Στη σύνοδο της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου, στα τέλη της εβδομάδας στη Γερμανία, θα παρουσιαστεί «ένα σύνολο χειροπιαστών προτάσεων για να αυξηθεί η πίεση στη Ρωσία και να επιδειχθεί η συλλογική υποστήριξή μας στην Ουκρανία», δήλωσε χθες Τετάρτη ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Το ζήτημα της ενέργειας, οι τιμές της οποίες εκρήγνυνται σε παγκόσμια κλίμακα, θα βρίσκεται στην «καρδιά των συζητήσεων» των ηγετών των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Καναδά, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και του Ηνωμένου Βασιλείου στη σύνοδο αυτή, όπως και η παγκόσμια οικονομική κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ακόμη, ο αξιωματούχος σημείωσε πως πέραν της Ρωσίας, στη σύνοδο της G7, όπως και σε αυτή του NATO που θα ακολουθήσει, αναμένεται να τονιστεί η ανησυχία των κρατών μελών για την Κίνα. Δεύτερος αξιωματούχος της αμερικανικής προεδρίας είπε πως η G7 θα συζητήσει τις κινεζικές «εξαναγκαστικές οικονομικές πρακτικές» που κατ’ αυτόν έχουν γίνει ακόμη πιο επιθετικές τα τελευταία χρόνια.

Ο Οργανισμός του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού θα ανακοινώσει νέες δεσμεύσεις για να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή ασφάλεια, σύμφωνα με αξιωματούχους της αμερικανικής προεδρίας, ενώ η συμμετοχή των ηγετών της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και της Νέας Ζηλανδίας θα δείξει πως ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν αποσπά την προσοχή από την Κίνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Αναγκαία η δυναμική επανενεργοποίηση της G7 για πίεση στη Μόσχα

Ο Μακρόν τόνισε τη σημασία της επανακινητοποίησης της G7 για την ενίσχυση της πίεσης και των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, επισημαίνοντας τη σαφή σύγκλιση απόψεων και τα ξεκάθαρα συμπεράσματα για την Ουκρανία στη φετινή Σύνοδο.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Είχα εποικοδομητικές συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είχε καλές συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι στη σύνοδο της G7 στη Γαλλία, αποφεύγοντας να πει αν θεωρεί τον Πούτιν υπεύθυνο για τη σύγκρουση, ενώ σημείωσε ότι προσπαθεί να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η G7 συζήτησε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως στη σύνοδο της G7 στη Γαλλία οι ηγέτες συμφώνησαν ότι η Ρωσία δεν κερδίζει τον πόλεμο και συζήτησαν νέες κυρώσεις, ειδικά στην ενέργεια, το τραπεζικό σύστημα και τη στρατιωτική παραγωγή της Μόσχας.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ρωσία πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία με την Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στη σύνοδο της G7 πως η Ρωσία πρέπει να συμφωνήσει με την Ουκρανία και θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Ανέφερε επίσης τις μεγάλες απώλειες και των δύο πλευρών από την έναρξη της σύγκρουσης.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ρωσία πρέπει να συμφωνήσει για Ουκρανία - Κριτική σε Νετανιάχου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στη σύνοδο G7 ότι η Ρωσία πρέπει να συμφωνήσει με την Ουκρανία λόγω των τεράστιων απωλειών και πως είχε θετική συνάντηση με τον Ζελένσκι, τον οποίο θα ξαναδεί αργότερα μέσα στην ημέρα.